Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Hämeenlinnalaista kiekkohistoriaa – Ida Karjalainen hakee kovuutta MM-jäälle HPK:n C-pojista

MM-kisoihin valittu HPK-kiekkonaisten hyökkääjä pelaa perjantaina SM-sarjaottelun poikien kanssa.
Ida Karjalainen yritti tällä kaudella tehdä maalia Naisten Liigassa Tampereen Ilvestä vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju
Ida Karjalainen yritti tällä kaudella tehdä maalia Naisten Liigassa Tampereen Ilvestä vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK-kiekkonaisten laitahyökkääjä Ida Karjalainen tekee perjantaina hämeenlinnalaista jääkiekkohistoriaa. Hänestä tulee ensimmäinen naispuolinen kenttäpelaaja HPK:n C-poikien SM-joukkueen virallisessa sarjaottelussa.

Ensi kuunvaihteen naisten MM-kisajoukkueeseen valittu Karjalainen pelaa HPK CSM-joukkueessa perjantai-illan ottelussa Lahden Pelicansia vastaan.

– Haluamme ehdottomasti vahvistaa joukkuetta ja saada parhaan mahdollisen kokoonpanon jalkeille kauden tärkeimpiin peleihin. Valinta MM-ryhmään kertoo hänen pelillisistä taidoistaan ja potentiaalista. Tässä ohessa on hienoa olla mukana tekemässä historiaa, HPK:n C-poikien päävalmentaja Ville Viitaluoma kommentoi tiedotteessa.

HPK:n CSM-joukkue on neljä kierrosta ennen runkosarjan loppua alemman jatkosarjan kärjessä. Voitto Pelicansista varmistaisi pudotuspelipaikan.

Karjalaiselle C-poikien kanssa pelaaminen on osa Kanadan MM-kilpailuihin valmistautumista. Hänen oman joukkueensa eli HPK-kiekkonaisten liigakausi päättyi viime sunnuntaina puolivälierätappioon Kuortaneelle.

Naisten Liigassa Karjalainen oli HPK:n paras maalintekijä. Runkosarjassa syntyivät pisteet 17+15=32 ja puolivälierissä 2+4=6.

 

Karjalainen ei tavallaan ole ensimmäinen naispelaaja C-poikien SM-sarjassa, ei edes HPK:ssa. Maalivahti Kiira Laine pelasi yhden erän ikäistensä kanssa CSM-sarjaa kaudella 2010–11. Vastustaja oli tuolloin sarjaan osallistunut naisten maajoukkue, ja Leijonapaidassa nähtiin noin kentällisen verran HPK-naisia.

Tällä kaudella naisten maajoukkueen tähtipelaajiin kuuluva Susanna Tapani on harjoitellut ja pelannut pääasiassa Turun Palloseuran B-akatemian kanssa. B-poikien Mestis-karsinnassa hän teki 13 ottelussa 14 pistettä.

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen on jo pitkään kannustanut pelaajiaan pelaamaan poikien kanssa ja seuroja ottamaan naishuippuja poikajoukkueiden otteluihin.

– Tällä hetkellä monet harjoittelevat poikien joukkueissa mutta tavoite olisi, että saataisiin heitä myös pelaamaan näihin poikien joukkueisiin ja sarjoihin. Jos me haluamme tapella maailmanmestaruudesta, meidän pitää saada vietyä huippupelaajat koviin fyysisiin sarjoihin, Mustonen alleviivasi HPK:lle.

Suomen MM-joukkueeseen on HPK:sta valittu myös Julia Liikala. Joukkueen viimeistelyleiri alkaa 22. maaliskuuta Kanadassa.

Päivän lehti

10.8.2020