fbpx
Urheilu

Hämeenlinnan drift-ässä Juha Rintasella pelti kolisi Saksassa – neljäs Iron Drift Kingissä

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin drifting-ajajiin lukeutuva hämeenlinnalainen Juha Rintanen ajoi viikonvaihteessa kansainvälisessä Iron Drift King -kilpailussa. Vanhalla satama-alueella Saksi-Anhaltin osavaltiossa lähellä Leipzigiä käyty kisa toi kovassa seurassa Rintaselle neljännen sijan.

Aineksia kolmen kärkeenkin oli, mutta ensi kertaa järjestetyssä kilpailussa tuomarointi haki vielä muotoaan. Rintasen ohella erikoisia, vahvasti saksalaisajajia suosineita ratkaisuja koettiin pimenevässä lauantai-illassa enemmänkin.

Lajittelussa neljänneksi rankattu Rintanen eteni pudotuskaaviossa vaivatta semifinaaliin. Siinä saksalaisajaja Max Heidrich, joka myöhemmin voitti koko kilpailun, pudotti Rintasen pronssiotteluun.

Pronssiottelussa Rintanen sai vastaansa brittiajaja Martin Richardsin.

Ensimmäisellä ajovuorolla Rintanen pysyi hyvin Richardsin tuntumassa ja ajoi vihreittä. Toisella vedolla Rintanen lähti eteen ja Richardsin tehtävänä oli seurata tuntumassa. Se ei britiltä täysin onnistunut.

Selvän aavistuslähdön jälkeen hänen autonsa osui heti radan alussa useita kertoja Rintasen ajokkiin.

– Tuli aika kovia tällejä. Turvakaarikin siinä rytäkässä vääntyi. Rata oli laadittu siten, että entryn (arvostelualueen startin) jälkeen oli selvästi merkitty jarrutuspaikka, jossa vauhtia piti ottaa pois ensimmäiseen clip pointiin (ajolinjaa kuvaavaan arvostelupisteeseen). Kun jarrutin, kaveri tuli lujaa kylkeen. Siinä ei minusta pitäisi olla mitään epäselvää, mutta nyt tämä käännettiin kuitenkin minun tappiokseni, Rintanen ihmettelee.

Karvaasta kokemuksesta huolimatta Rintanen ei aio lannistua. Pari vuotta ammattilaiskuvioista sivussa ollut hämeenlinnalainen rakentaa ensi vuodelle laajamittaisempaa paluuta.

– Meillä alkaa olla tiimi kasassa ja auto toimii. Ensi kauden tavoitteena on ajaa koko Drift Masters Grand Prix (Euroopan mestaruussarja) läpi, Rintanen paljastaa. HäSa

Asiasanat

Menot