Urheilu

Hämeenlinnan Hiihtoseura neljäs Vuokatin viestiavauksessa

Markku Tuominen

Hämeenlinnan Hiihtoseura jäi neljänneksi Vuokatissa Suomen cupin viestiavauksessa joukkueella Anni Kainulainen, Jenni Mattila ja Maija Hakala. Sijoitus oli pettymys suosikkina kisaan lähteneelle joukkueelle.

– Enemmän ennakkoon odotettiin. Jenni ja Maija hiihtivät hyvin, mutta Annin avausosuus meni jostain syystä omaa tasoa huonommin. Alla oli pientä flunssaa ja siksi lauantain sprintti jäi Annilta jo väliin. Henkilökohtaista kisaa Anni ei olisi edes hiihtänyt, kommentoi valmennuspäällikkö Jari Tuominen.

Voittoon hiihti Kangasniemen Kalske, jolla koko joukkue Heini Hokkanen, Terttu Lappi ja Silja Tarvonen onnistui hyvin. Kakkonen oli Vuokatti Ski Team (+0.48) ja kolmas Kouvolan Hiihtoseura (+1.07).

Viestit hiihdettiin kokonaan vapaalla tyylillä. Naiset (3×4 km) kiersivät kahdesti kahden kilometrin lenkin. Osa joukkueista oli asettanut avausosuudelle vahvimman hiihtäjänsä ja vauhtia riitti.

Anni Kainulainen lähti myös räväkästi liikkeelle ja ensimmäisen kierroksen jälkeen eroa Anne Kyllöseen (Kainuun Hiihtoseura) oli 12 sekuntia. Toisella kierroksella ero kasvoi minuutin ja HlHS vaihtoi vasta viidentenätoista (+1.12).

Hakala vahva ankkurisosuudella

Toisella osuudella Jenni Mattila nosti sijoitusta neljällä pykälällä. Kärkeen siirtyi Kouvola, mutta Kangasniemi nousi jo parin sekunnin päähän. Oulun Hiihtoseura vaihtoi kolmantena.

Maija Hakala oli Silja Tarvosen kanssa selkeästi ankkuriosuuden nopein ja nousi seitsemän sijaa ohittaen muun muassa Oulun, mutta eroa mitalisijaan jäi 11 sekuntia. Kärkeen HlHS hävisi minuutin ja 18 sekuntia.

A-maajoukkue leireilee Ranskassa ja Vieremän Koitto sekä Lappeen Riento eivät hiihtäneet Vuokatissa. Oululaisilta puuttui Riitta-Liisa Roponen ja hämeenlinnalaisilta Laura Ahervo.

– Ilman Lauraakin meidän piti taistella voitosta, mutta avausosuus muutti asetelmat. Suomen cupin pisteiden kannalta nousu neljänneksi oli kuitenkin tärkeä, Tuominen korosti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic