Urheilu

Hämeenlinnan Hiihtoseura palasi Suomen cupin viestimestariksi

Ylitornion päätösviestin kolmas sija riitti Suomen cupin yhteiskisan voittoon tasavahvan kauden päätteeksi.
Hämeenlinnan Hiihtoseuran viestikolmikko Laura Mononen (vas.), Maija Hakala ja Anni Kainulainen ylsi Suomen cupin päätöskisassa kolmanneksi. Se riitti viesticupin voittoon. Kuva: Esko Tuovinen
Hämeenlinnan Hiihtoseuran viestikolmikko Laura Mononen (vas.), Maija Hakala ja Anni Kainulainen ylsi Suomen cupin päätöskisassa kolmanneksi. Se riitti viesticupin voittoon. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Hiihtoseura varmisti Ylitorniolla Suomen cupin viestissä yhteiskilpailun voiton joukkueella Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen ja palasi näin vuoden tauon jälkeen ykköseksi. Neljäntenä hiihtäjänä kauden aikana on ollut Terhi Pollari.

– Iso merkitys tietenkin, tämä on tärkeä voitto seuralle. Välissä ei voitettu cupia ja tiukkaa oli tänäkin vuonna, hyvältä tuntuu, iloitsi Mononen muun joukkueen tavoin.

Kahdeksan vuoden aikana HlHS on voittanut cupin kuudesti ja ollut kertaalleen toinen sekä viime vuonna kolmas Kainuun Hiihtoseuran ja Vuokatti Ski Teamin jälkeen.

Lauantain 3×5 kilometrin viesti hiihdettiin kokonaan vapaalla tyylillä ja sama kolmikko taisteli yhteiskisan voitosta.

Ikaalisten Urheilijat vei lopulta voiton ja kiritaistossa Kainuu oli toinen (+6,2) ennen Hämeenlinnaa (+6,3) ja näin HlHS säilytti kärkisijansa 40 pisteen erolla Kainuuseen. Vuokatti jäi viidenneksi (+56,8).

Avausosuudelta Anni Kainulainen tuli kärjessä, mutta erot olivat vielä pienet.

– Isohko ryhmä oli ja paikan hakemista, mutta loppu tuli hyvin. Alusta asti hiihdettiin reipasta vauhtia, mikä viesteissä on poikkeuksellista. Tasapainoinen ja varma aloitus, Kainulainen summasi.

Oulun Hiihtoseura hiihti tuttuun tapaan eri taktiikalla kuin muut kärkiseurat ja Riitta-Liisa Roponen nousi toisella osuudella kärkeen. Kainuun Anita Korva vaihtoi toisena (+18,6), Maija Hakala kolmantena (+28,5) ja Ikaalisten Sini Alusniemi neljäntenä (+43,4). Vuokatti putosi kahdeksanneksi (+1.07).

– En tajunnut, että Oulu on niin lähellä ja lähdin liian railakkaasti. Kun Ritu tuli ohi, nousun jälkeen ei ollut mahdollisuutta rytminvaihdokseen, enkä päässyt peesiin. Odotettavissa oli, että Ikaalinen ei jää paljon. Toinen kierros tuli hyvin, Hakala kertoi.

– Etukäteen oli vaikea arvioida, miten viesti etenee, sillä latu oli tasaava laskujen takia. Olimme laskeneet, mikä riittää kokonaiscupin voittoon ja se oli tärkeintä.

Ankkuriosuudella Oulun Anna-Kaisa Saari joutui antautumaan maajoukkuehiihtäjille ja oli neljäs (+41,1).

Laura Mononen otti nopeasti kiinni Kainuun Anne Kyllösen, mutta Ikaalisten Krista Pärmäkoski tuli takaa vielä kovempaa ja karkasi voittoon.

– Oma osuus oli ok, mutta toki loppukiritappio jälleen kerran harmittaa. Olisi pitänyt iskeä jo takasuoralla. Mutta tavoite saavutettiin ja huomiseen tämä oli hyvä herättely, Mononen korosti.

HlHS:n kakkosjoukkue Kaisa, Maija ja Jenni Keränen oli 19:s (+5.44).

Miesten 3×7,5 kilometrin viestin voitti Puijon Hiihtoseura ja nousi samalla myös yhteiskilpailun voittoon.

Sunnuntaina ohjelmassa ovat SM-pitkät matkat (N30/M50km). HäSa