Urheilu

Hämeenlinnan Hiihtoseura Suomen cupin viestikisan neljäs – "Tämä oli se, mihin tällä kertaa pystyttiin"

Maajoukkuehiihtäjien tähdittämässä Suomen cupissa voittajat naisissa Vuokatti Ski Team ja miehissä Jämin Jänne. Laura Mononen suuntaa seuraavaksi Otepään maailmancupiin.
Laura Mononen, Anni Kainulainen ja Terhi Pollari ylsivät Suomen cupin viestin neljänneksi. Kuva: Touho Häkkinen

Hämeenlinnan Hiihtoseura sijoittui neljänneksi (+56,0) naisten 3 x 5 kilometrin vapaan tyylin viestikilpailussa Vantaan Suomen cupissa joukkueella Terhi Pollari, Anni Kainulainen ja Laura Mononen.

– Joukkueena tämä oli se, mihin tällä kertaa pystyttiin. Tärkeää oli, että saatiin viestijoukkue kokoon ja hyvin pisteitä, niin ollaan edelleen yhteiskisassa mukana, Mononen korosti.

Voittoon ylsi Vuokatti Ski Team, jonka aloittaja Eveliina Piippo tuli kärjessä vaihtoon ja Vilma Nissisen sekä ankkuri Katri Lylynperän vauhdit riittivät ykköspaikalle ennen Ikaalisten Urheilijoita (+15,4) ja Kainuun Hiihtoseuraa (+15,7).

Hämeenlinna oli voittanut kauden avausviestin, mutta tällä kertaa avaajana oli Terhi Pollari, joka paikkasi sairastunutta Maija Hakalaa.

Ensimmäiseltä 2,5 kilometrin lenkiltä Pollari tuli yhdeksäntenä viitisen sekuntia kakkossijasta, mutta toisella kierroksella ero kasvoi ja HlHS vaihtoi sijalla 16 (+1.10) 43 sekuntia kakkosena vaihtaneesta Jämin Jänteen Hennariikka Rahkolasta.

Anni Kainulainen oli osuutensa toiseksi nopein 34 sekuntia kärkeen nousseesta Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roposesta ja nosti HlHS:n neljänneksi (+1.13).

Eroa toisena vaihtaneeseen Vuokattiin oli minuutti. Osuuden kolmanneksi nopein oli Kainuun Anne Kyllönen kahdeksan sekuntia Kainulaista hitaampana.

– Oli tosi paljon parempi päivä kuin tiistaina ja tuloksellisesti oikeinkin hyvä hiihto, mutta vielä viimeinen napsu menosta puuttui ja tänäänkin meinasi lihakset hapottaa liikaa. Tasapainoinen hiihto kuitenkin ja nelossija hyvä suoritus meiltä, joten lämmittää mieltä, Kainulainen iloitsi.

Ankkuriosuudelle lähti viidentenä Ikaalisten Krista Pärmäkoski (+1.26). Hän ajoi nopeasti Laura Monosen kiinni ja pian myös Anita Korvan, mutta 19-vuotias Kainuun ankkuri roikkui mukana ja taipui vasta loppukirissä.

Mononen oli ankkuriosuuden kolmanneksi nopein 53 sekuntia Pärmäkoskesta ja piti Hämeenlinnan neljäntenä.

– Onhan tällainen iltakilpailu kaikkineen ihan erilainen. En osaa oikein ajallisesti sanoa, miten meni, mutta kun ottaa vähän vauhtia pois, niin jaksaahan sitä hyvin. Kristan vauhtiin en pystynyt. Toki siinä olisi pitänyt yrittää roikkua, mutta kun ei, niin tein sitten tasapainoisen hiihdon. Huomenna on lento Otepään maailmancupiin, Mononen kertoi.

Miesten 3 x 7,5 kilometrin viestin kiinnostusta nosti Puijon Hiihtoseura, jonka väreissä ensi kertaa yhdessä esiintyivät Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen.

Avausosuudelta kärjessä tuli Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsinen, mutta erot olivat pieniä. Ennakkosuosikeista Jämin Jänteen Markus Vuorela vaihtoi toisena (+4,4) ja Puijon Lauri Gummerus seitsemäntenä (+14,6).

Toisella osuudella Hyvärinen nousi kärkeen ja lähetti Niskasen ankkuriosuudelle, mutta aivan kannassa tuli Jämin Antti Ojansivu ja heillä ankkurina Ristomatti Hakola.

Ankkuriosuuden kaksintaisto ratkaistiin loppusuoralla ja sprintterinä kunnostautunut Hakola pääsi tuulettamaan voittoa kukistettuaan Niskasen, joka ennakoi, että SM-viestissä osat vaihtuvat.

Ankkuriosuuden yhdeksänneksi nopein Vesa Kallio nosti Imatran Urheilijat sijalle kymmenen (+2.26) ja Matti Hakala Tampereen Yrityksen kuudenneksitoista (+3.30). HäSa

Päivän lehti

20.2.2020