Urheilu

Hämeenlinnan Hiihtoseuralle pronssia SM-viestistä

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisten viestitrion kolmen vuoden kultaputki katkesi Kontiolahdella, mutta SM-mitaliputki jatkui silti.

Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen saivat kaulaansa pronssimitalit 3×5 kilometrin viestin päätteeksi.

– Oma hiihto oli ihan hyvä ja suksi toimi. En olisi parempaan pystynyt, joten ei jäänyt jossiteltavaa. Pronssi on vähän pettymys, mutta mitali kumminkin, korosti avausosuuden perinteisellä tyylillä hiihtänyt Kainulainen.

Hän vaihtoi neljäntenä 35 sekuntia kärjessä tullutta Anne Kyllöstä perässä. Toisena vaihtoi Vuokatti Ski Teamin Katri Lylynperä (+11,0) ja kolmantena Lempäälän Kisan Leena Nurmi (+26,9).

Maija Hakala vaihtoi myös neljäntenä (+11,7), mutta ero Vuokatin Vilma Nissiseen (+5,8) ja Lempäälän Sanni Alataloon (+9,9) kaventui selvästi.

– Tuntui väsyneeltä, mutta sama oli varmaan kaikilla iltakisan jälkeen. Yllättävän hyv�� hiihto ja hyvin lähti liikkeelle, mutta pyllähdin ja jäin taas ja sitten meni vähän hapoille. Seinänousu oli vaikea, mutta vaihtoon pääsin taas peesiin kun tasainen kulki hyvin, Hakala sanoi.

Kaisa Mäkäräisen huippuhiihto nosti Kontiolahden Urheilijat kärkeen, mutta ankkuriosuudella joukkue taipui neljänneksi (+1.00).

Laura Mononen pääsi ankkuriosuudelle Aino-Kaisa Saarisen peesissä, mutta Saarinen karkasi heti alussa ja toi Lempäälän selvään voittoon.

Mononen taisteli hopeasta Vuokatin Eveliina Piipon kanssa, joka oli loppukirissä nopeampi. Näin Vuokatti sai hopeaa (+18,8) ennen Hämeenlinnaa (+20,4).

– Yksinkertaisesti väsynyt olo. Harmittaa, sillä olisi pitänyt tuosta tilanteesta pysyä Aikun perässä. Loppusuoralla ajattelin tulla ohi hopealle, mutta en näköjään tullut, harmitteli pettynyt Mononen.

HlHS:n kakkosjoukkue Meri Hanska, Maija Keränen ja Jenni Keränen oli 33:s (+6.35).

Miesten viestissä (4x10km) Waltteri Vinkanharjun avausosuuden jälkeen (13:s +1.07) Anssi Pentsinen ja Olli Hiidensalo petasivat hyvät asemat ankkuri Matti Heikkiselle, joka nosti neljänneltä sijalta (+33,6) Vantaan Hiihtoseuran suomenmestariksi ohi Jämin Jänteen (+9,9), Kouvolan Hiihtoseuran (+11,9) ja ilman Iivo Niskasta hiihtäneen Vuokatti Ski Teamin (+15,0). HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

7.6.2020