fbpx
Urheilu

Hämeenlinnan Hiihtoseuran maratonspesialisti kuudes täydenkuun vuoristokisassa

Terhi Pollari. KUVA: Touho Häkkinen, arkisto

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Terhi Pollari jatkoi pitkän matkan hiihtojen kauttaan Italian Seiser Almissa Moonlight Classic -hiihdossa, jossa matkana perinteisellä tyylillä oli 30 kilometriä.

Nimensä mukaisesti kilpailu hiihdetään yöaikaan ja ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä järjestäjien tavoitteena on saada tapahtuma täydenkuun aikaan.

Ylivoimaiseen voittoon naisten sarjassa karkasi Puolan Justyna Kowalczyk (1.31.09,2) lähes kuuden minuutin erolla Saksan Monique Siegeliin, joka lopussa kukisti Italian Antonella Confortolan.

Pollari oli kuudes ajalla 1.42.09,0.

– Olin mukana myös viime vuonna täällä. Tällä kertaa hiihdin pitovoiteilla ja se oli hyvä valinta rankkaan maastoon ja tammikuun flunssailun jälkeen. Ihan kohtuullista menoa oli ja suunta on siis hyvä, Pollari kertoi.

– Kilpailu käytiin 2000 metrin korkeudessa ja pimeässä otsalamppujen ja soihtujen valossa. Tästä suunta jatkuu ensi viikonlopuksi Gsiesertal Laufiin, jossa hiihdän 42 kilometrin perinteisen tyylin maratonin.

Molemmat tapahtumapaikat Seiser Alm ja Gsiesertal sijaitsevat Pohjois-Italiassa Etelä-Tirolin alueella Dolomiittien vuoristossa. HäSa

Menot