Urheilu

Hiihtoseuran puheenjohtaja näyttää nuoremmille mallia kestävyysurheilussa

Ari-Pekka Lassila johtaa perinteikästä ja vireää seuraa.
HlHS:n puheenjohtajalle Ari-Pekka Lassilalle myös suksien kunnostus on tuttua puuhaa. Kuva: Markku Tanni
HlHS:n puheenjohtajalle Ari-Pekka Lassilalle myös suksien kunnostus on tuttua puuhaa. Kuva: Markku Tanni

Hämeenlinnan Hiihtoseura täyttää tämän vuoden joulukuussa 95 vuotta ja perinteikkään seuran nykyinen puheenjohtaja Ari-Pekka Lassila puolestaan ensi sunnuntaina 50 vuotta.

Kemin maalaiskunnassa vuonna 1969 syntynyt Lassila muutti Hämeenlinnaan vuonna 1996 opiskelemaan ja kuten moni vanhempi, seuratoimintaan hän tuli lastensa kautta.

HlHS:n puheenjohtajana Lassila on ollut jo kahdeksan vuotta. Viime vuosina monipuolisen urheilumiehen on saattanut nähdä myös esimerkiksi Pullerin kentällä seuraamassa poikansa maahockey-pelejä.

– Nuorempana hiihdin kilpaa Keminsuun Kisan väreissä ja vuonna 2003 ajauduin mukaan Hämeenlinnan Hiihtoseuran toimintaan. Puheenjohtaja minusta tuli vuonna 2011, kun muita halukkaita ei löytynyt, Lassila kertoo.

Hämeenlinnalaiset kestävyysurheiluseurat ovat tehneet jo pidemmän aikaa yhteistyötä esimerkiksi urheilijoiden leiritoiminnassa.

Lumetustoiminnassa Hiihtoseura tekee tiivistä yhteistyötä Ahveniston Ampumahiihtäjien kanssa ja Lassila on ollut aktiivisesti organisoimassa ja toteuttamassa tätä toimintaa eli keräämässä porukkaa ja jakamassa vahtivuoroja sekä hoitamassa myös itse päivystystä.

Hämeenlinnan moottorirata on talviaikaan tunnettu hyvätasoisena hiihtostadionina, jossa kausi on yleensä päästy aloittamaan Etelä-Suomen oloissa varhain.

 

Viime vuosien aikana HlHS on kasvanut tasaisesti yli 220 jäsenen seuraksi. Seuran edustushiihtäjät ovat vuosikausia hallinneet kotimaan naisten viestikisoja ja lasten hiihtokoulussa on viime talvina ollut mukana yli sata lasta.

Seuran junnuryhmässä 8–11-vuotiaat kokoontuvat säännöllisesti yhteisharjoituksiin ja nuorten ryhmässä harjoittelevat yli 12-vuotiaat. Selkeämmin kilpavalmennukseen keskittyvät Hopeasompa- ja Kultasomparyhmät.

Lassila on mukana myös nuorten ryhmien valmennuksessa.

– Seuran toiminta on virkeää ja harrastajia on runsaasti mukana toiminnassa. Kulunut kausi oli kaikin puolin hyvä niin nuorten kuin edustusnaistemme osalta. Toivottavasti saamme tulevaisuudessa lisää nuoria nousemaan aikuisten sarjoihin asti, Lassila toivoo.

Puheenjohtaja on näyttänyt itse nuoremmille mallia kestävyysurheilussa. Viimeisimpänä suorituksena Lassila osallistui 70 kilometrin Ylläs–Levi-hiihtoon. Perinteisellä tyylillä urakka sujui aikaan 4.20.43.

– Itse aloitin uudelleen kilpailemaan sekä normimatkoilla että pitkissä massahiihtotapahtumissa, joita tälle kaudelle tuli muutama. Sitä vaan huomaa pahan yhtälön eli mieli on liian nuori ja roppa liian hidas, Lassila naurahtaa. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020