fbpx
Urheilu

Hämeenlinnan Hiihtoseurasta vahva edustus Rukalle

Koko naisnelikko listoilla ja Anni Kainulainen ensi kertaa maajoukkueryhmässä.
Anni Kainulainen (vas.), Maija Hakala ja Laura Mononen nähdään Rukan maailmancupissa.

Hämeenlinnan Hiihtoseura on jälleen vahvasti edustettuna, kun maastohiihdon maailmancup avataan Rukalla 24.–25. marraskuuta.

Laura Mononen nimettiin odotetusti kuuden hiihtäjän maajoukkueryhmään molemmille perinteisen tyylin matkoille (sprintti, 10 km). 34-vuotias A-maajoukkuehiihtäjä tavoittelee paluuta aiempien kausien huippukuntoonsa ja Rukalla ehdoton tavoite on hiihtää selvästi maailmacupin pisteille.

Anni Kainulainen nimettiin sprinttikisaan myös maajoukkueryhmään. Normaalimatkalla hän kuuluu kansalliseen ryhmään, jossa Suomella järjestäjämaana on yhdeksän lisäpaikkaa.

Kainulainen on kertonut panostaneensa erityisesti tasatyöntöön kesän aikana ja Rovaniemen Suomen cupissa 26-vuotias hiihtäjä ylsi sprinttikisan kolmanneksi ja normaalimatkalla kuudenneksi heti A-maajoukkuehiihtäjien jälkeen.

Valinta maajoukkueryhmään on ensimmäinen kerta Kainulaisen uralla ja jälleen pykälä eteenpäin.

– En ihan odottanut että näyttö riittäisi maajoukkueeseen asti. Innolla odotan kisoja ja tavoitteena on hiihtää maajoukkuepaikan arvoisesti. Nappionnistumisella pisteille on realistista päästä. Tämän viikon olen treenannut tiiviisti Levillä ja ensi viikolla keventelyä. Torstaina siirryn Rukalle, Kainulainen kertoo.

Maija Hakala sai paikan kympin kisaan kansalliseen ryhmään ja oli tyytyväinen, että haastavan alkukauden jälkeen tulokset riittivät valintaan.

HlHS:n menestyksekkään alkukauden täydentää Terhi Pollarin nimeäminen varalle kympin kisaan. Pitkän matkan kisoihin keskittyvä 34-vuotias hiihtäjä oli myös tyytyväinen.

– Poisjääntejä tarvitaan, jotta minut nähdään Rukalla. Minulla ei ole yhtään maailmancup-starttia ja mielelläni lähden, jos tilaisuus tulee. Arvostan valintoja, jotka tällä kertaa on tehty selkeästi tuloslistojen perusteella. Erityisen hienoa on nähdä koko meidän joukkue näillä listoilla, Pollari iloitsee. HäSa

Menot