Urheilu

Hämeenlinnan Judoseuralle menestystä juhlakisoista

Miesten sarjojen voittajia Turpal Djoukaev, Sikko Kaewasa, Henri Hannula, Lalli Nuorteva ja naisissa hopealle Neea Karsikas.
Hämeenlinnan Judoseuran Turpal Djoukaev kuunteli valmentaja Olli Paasimaan ohjeita ennen ottelua. Kuva: Markku Tuominen
Hämeenlinnan Judoseuran Turpal Djoukaev kuunteli valmentaja Olli Paasimaan ohjeita ennen ottelua. Kuva: Markku Tuominen

Hämeenlinnan Judoseura menestyi hyvin Elenia-areenassa isännöimissään 50-vuotisjuhlakisoissaan ja nappasi kolmetoista mitalia, joista kuusi kultaa, neljä hopeaa ja kolme pronssia. Kisojen paras seura oli helsinkiläinen Chikara.

Perinteisiin Hämeenlinna Shiai -kisoihin oli tällä kertaa ilmoittautunut 240 ottelijaa. Varsinkin miesten sarjoissa Hämeenlinnan Judoseuran menestys oli vahvaa, sillä neljä viidestä sarjasta päättyi seuran edustusottelijoiden voittoon.

EM-kisoihin tähtäävä Turpal Djoukaev voitti M66-sarjassa kaikki kuusi otteluaan ipponilla ja hänet palkittiin sekä kisojen parhaana miesottelijana että nopeimman ipponin tehneenä ottelija (kolme sekuntia).

– Se taisi olla uranikin nopein ippon. Kisat sujuivat tosi hyvin. Ekat matsit olivat lämmittelyä. Finaalissa oli vastassa tuttu treenikaveri Robin Pajunen ja yleensäkin olen hänet voittanut. Alku oli hidastempoinen, mutta sitten tahti kiihtyi ja oli mukavaa otella, kun tapahtui paljon, Djoukaev kertoi.

– Syksyn Vantaan EM-kotikisoihin kerätään pisteitä. Meillä on Suomesta kaksi paikkaa joka sarjaan. Minulla on ollut pientä niskavaivaa ja nyt on edessä hieman taukoa. Heinäkuussa on sitten EJU-cupia ensin Tshekissä ja sitten heti perään Berliinissä.

Valmentaja Olli Paasimaa sukkuloi kolmen maton välillä suojattejaan ohjaten ja kannustaen.

– Hienot puitteet täällä on, kiitosta on tullut. EM-kisoissa Suomella on hyvät mitalisaumat nuorissa ja meidän seurastamme Turpal on vahva, hänhän on ollut EM-kisoissa kolmas. Kansainvälinen taso on kova ja se vaatii aikuisissa ammattimaista harjoittelua, Paasimaa korosti.

Henri Hannula hallitsi suvereenisti M90-sarjaa ja samoin Lalli Nuorteva M+90-sarjaa.

M73-finaali oli hämeenlinnalaisten keskinäinen, jossa Sikko Kaewasa voitti Simo Ansalahden.

– Kotikisoissa on aina hyvä otella. Seurakaveri oli jo selvästi väsynyt ja käytin tilaisuuden hyväkseni. Voitin matsin kuristuksella. Tässä sarjassa oli eri-ikäisiä ja erilaisella kisakokemuksella ottelijoita. Toukokuuhun päättyy kisakauteni ja edessä on kesän treenikausi ennen syksyn uusia kisoja, 24-vuotias Kaewasa jutteli.

Simo Ansalahti on myös seuran puheenjohtaja.

– Päätin tulla matsaamaan kotikisoihin ja tahto sekä vanhat pohjat veivät hopealle asti. En kyllä uskonut näin hyvää suoritukseen, 31-vuotias Ansalahti naurahti.

– Saimme järjestettyä hienot kisat upean talkooporukan avulla. Työ alkoi jo monta kuukautta sitten. Seurassamme on hyvä ja vakaa tilanne. Vanhaan kunnioitetaan, mutta samalla mennään eteenpäin ja kehitetään toimintaa. Nuoret ottelijamme ovat menestyneet hienosti myös kansainvälisissä kisoissa. Huomenna täällä Elenia-areenassa jatketaan vielä liiton tehostamisleirillä.

Naisten sarjoissa hämeenlinnalaisista hopealle ylsi Neea Karsikas (N52), joka hävisi vain rovaniemeläisen Koyaman Louna-Lumia Seikkulalle.

Parhaan hämeenlinnalaisjuniorin Sirpa Rita -palkinnon sai P15-55-sarjan voittanut Ville Kivelä ja sarjavoittoon ylsi myös Kira Perätalo (T13–36).

Hopeaa saivat Elvi Vilkko (T13–44) ja Ari Tamminen (VM–77) sekä pronssia Saana-Tuulia Tiainen (T15–41), Ella Ryynänen (T13–52) ja Ninja Hanhivaara (T13–44). HäSa

Päivän lehti

18.1.2020