Urheilu

Hämeenlinnan Karate-…seura aloitti räväkästi

Hämeenlinnan Karateseuran nuoret kilpakaratekat menestyivät mainiosti lauantaina Kuopiossa kahdella kullalla ja yhdellä hopealla.

Jimi Helin voitti kultaa 14–15-vuotiaiden kadettien sarjassa.

Helin kukisti ensin Nurmijärven Karaten Mikko Remeksen, jonka jälkeen kaatui Tapanilan Erän Sami Sutinen pistein 7–0.

Oman sarjansa lisäksi Helin osallistui myös 16–17-vuotiaiden juniorisarjaan, jonka finaalissa väkevämpi oli Lahden Karaten Joni Kolari.

Päivän toisen kultamitalin Hämeenlinnaan toi Niko Mantere. Hän voitti 12–13-vuotiaiden kata-liikesarjaotteluissa Kuopion Karateseuran Leo Laitisen ja finaalissa Ylöjärven Shotokanin Miska Salosen.

Katan lisäksi Niko osallistui myös 12–13-vuotiaiden ottelusarjaan. Mitali oli lähellä, sillä tiukka pronssiottelu Tikkurilan Tiikereiden Jimi Salosta vastaan päättyi tasapeliin. Salonen voitti tuomariäänin 4–1.

Tatu Piekkari toi 12–13-vuotiaiden ottelusarjasta hopeaa. Finaaliottelussa hän joutui tunnustamaan paremmakseen Ylöjärven Shotokanin Miska Salosen.

Valmentaja Sari Laine oli tyytyväinen kauden avaukseen, ja hyvin harjoitelleeseen kilparyhmään. Osa ryhmästä oli alkukesästä hakemassa Italiasta oppia, jonka lisäksi nuoret ovat päässeet harjoittelemaan kahteenkin otteeseen maajoukkueleirillä omalla salilla. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.1.2020