Urheilu Hämeenlinna

Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentajalta poikkeuksellinen teko – antoi puolet palkastaan pois, jotta seura voisi tehdä pelaajahankintoja

Hämeen Sanomien tietojen mukaan Hämeenlinnan Lentopallokerhon italialaispäävalmentaja Matteo Pentassuglia luopui puolesta loppukauden palkastaan mahdollistaakseen osaltaan uusien hankintojen toteutumisen.
Matteo Pentassuglia on toiminut Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmnentajana kesästä 2018 alkaen. Kuva: Tomi Vesaharju
Matteo Pentassuglia on toiminut Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmnentajana kesästä 2018 alkaen. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia, 25, on Hämeen Sanomien tietojen mukaan sopinut kevään aikana seuran kanssa, että hän luopuu loppukauden ajalta puolesta palkastaan.

Pentassuglian poikkeuksellisen teon taustalla on se, että kauden aikana loukkaantumiskierteessä ollut seura saisi hankittua kaipaamiaan uusia pelaajia joukkueen vahvuuteen. Puolet Pentassuglian palkasta on siirretty joukkueen pelaajabudjettiin.

Pentassuglian kädenojennuksen myötä joukkue kykeni hankkimaan tuoreeltaan riveihinsä esimerkiksi Belgian liigan Lendeledestä siirtyneen keskipelaaja Michaela Madsenin.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki ei ota asiaan kantaa.

– Matteo kommentoikoon, jos hän haluaa kommentoida. Sen voin sanoa, että hän on erityislaatuinen ihminen ja hän tekee kaiken voitavansa seuran eteen, Kalliomäki toteaa.

Päävalmentaja Pentassuglia ei kuitenkaan halua kommentoida asiaa.

– Se on minun ja seuran välinen asia, Pentassuglia sanoo.

Pentassuglia siirtyi Hämeenlinnaan silloisen päävalmentajan Luca Chiappinin apuvalmentajaksi vuonna 2017. Pentassuglia nousi seuran päävalmentajaksi Chiappinin jälkeen kesällä 2018.

Helmikuussa 2019 Lentopallokerho ilmoitti solmineensa Pentassuglian kanssa kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon kausi on ollut haasteita täynnä. Lentopallokerho on tällä hetkellä naisten Mestaruusliigassa kuudentena 22 pelaamansa ottelun jälkeen. Runkosarjassa pelataan 28 kierrosta. HäSa

Päivän lehti

28.2.2020