fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Hämeenlinnan Sukeltajat puolustaa mestaruuttaan – "Meillä jatkavat suunnilleen kaikki vanhat tekijämiehet"

Uppopallokausi käynnistyy divisioonan alkusarjaturnauksella. SM-sarjassa on mukana kuusi joukkuetta.
Uppopalloilijat ovat valmiina avaamaan sarjakautensa. Kuva: terho aalto
Uppopalloilijat ovat valmiina avaamaan sarjakautensa. Kuva: terho aalto

Hämeenlinnan Sukeltajat on alkavallakin kaudella vahva suosikki mestariksi uppopallon SM-sarjassa. Kokenut joukkue juhli edellistä mestaruuttaan kaudella 2018–2019, jonka jälkeen uppopalloaltaissa pärske on käynyt rauhallisemmin koronan takia. Toissa kaudella SM-sarjaa ei nimittäin päästy pelaamaan mitaliotteluihin saakka, ja viime kaudella tilastoihin kirjattiin vain yksi alkusarjan kierros.

Peräti 18 kertaa mestaruutta juhlinut Hämeenlinnan seura aloittaa pelit Tampereella lokakuun 30. päivän turnauksessa kohtaamalla helsinkiläisen Urheilusukeltajat. SM-sarjan avausturnauksessa HäSu kohtaa myös divisioonan alkusarjan turnauksessa (pelataan Seinäjoella 23.–24.10) kolmanneksi sijoittuvan joukkueen.

– Seinäjoelta SM-sarjaan pääsee kolme parasta joukkuetta. Tänä vuonna suoraan SM-sarjaan selvisi HäSun ja UrSuk:n lisäksi turkulaisen Saaristomeren Sukeltajien ja Oulun Vesimiesten yhdistelmäjoukkue WestCoast UWR. Divisioonassa on mukana myös Riihimäen ja Hämeenlinnan yhdistelmäjoukkue RixHäm, jolla on erittäin hyvät saumat myös nousta SM-sarjaan, uskoo HäSun joukkueenjohtaja Antti Salonen.

Korona on muokannut sukellusseurojen uppopallojoukkueita melkoisesti. Muun muassa vuosien 2016–2018 mestariseura Riihimäen Urheilusukeltajat ei saanut tänä vuonna lainkaan joukkuetta SM-sarjaan.

– Se on puolestaan aiheuttanut melkoista pelaajarulettia seurojen välillä. Mekin olemme saaneet riveihimme vahvistukseksi Jim Holmbäckin, joka sopii erittäin hyvin pelisysteemiimme.

– Mielenkiintoista on myös seurata RixHämin menoa, sillä siellä on pääosin nuoria Hämeenlinnan ja Riihimäen pelaajia, joiden on jo pari vuotta ollut tarkoitus aloittaa sarjapelit, Salonen sanoo.

Salonen toivoo, että viiden turnauksen SM-sarja ja tänä vuonna Tampereelle kaavailtu lopputurnaus päästäisiin pelaamaan suunnitellusti.

– Uimahalleissa ei pitäisi olla enää sellaisia rajoituksia, jotka estäisivät uppopallon pelaamisen. Toivottavasti nyt kaikki sujuisi hyvin, eikä kautta tarvitsisi lyhentää tai keskeyttää, Salonen pohtii.

HäSun riveissä ainakin harjoituskausi on sujunut hyvin.

– Meillä jatkavat suunnilleen kaikki vanhat tekijämiehet. Kokemus on valttimme, jolla lähdemme tälläkin kaudella jahtaamaan menestystä, joukkueenjohtaja Salonen suunnittelee. HäSa

Menot

Uusimmat