Urheilu

Turenkilainen Heta Virtanen vauhdittamassa Suomea maaotteluvoittoon pohjoismaisilla hiihtorasteilla

Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / arkisto

Suomen nuoret voittivat Latvian Madonassa käydyn kuuden maan (Suomi, Ruotsi, Norja, Viro, Latvia, Liettua) kolmipäiväisen hiihtosuunnistusmaaottelun. Yhteispisteisiin laskettiin mukaan jokaisen maan kahden parhaan urheilijan suoritus sekä 18-vuotiaiden että 20-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoista.

Tyttöjen 18-vuotiaiden sarjassa Suomea oli edustamassa turenkilainen Heta Virtanen.

Perjantaina kisatussa sprintissä Suomen nuoret eivät vielä olleet parhaimmillaan Norjan pitäessä pistejohtoa. Virtaselle tuli pieniä suunnistusvirheitä ja hän sijoittui sarjassaan viidenneksi 49 sekunnin erolla norjalaisvoittaja Åsne Haavengeniin.

Lauantain keskimatka oli Suomen nuorten superpäivä kolmella kaksoisvoitolla ja yhdellä kakkossijalla, joiden myötä Suomi siirtyi selvään pistejohtoon maaottelussa. Virtaselle tuli yksi iso virhe kolmosvälillä, mutta menon ollessa muuten sujuvaa ja vauhdikasta hän voitti sarjansa 14 sekunnin erolla Maria Hoskariin.

 

Sunnuntain pitkällä matkalla suomalaiset säilyttivät pistejohtonsa, vaikka menestys ei ollut ihan keskimatkan tasoista. Suomi otti kuitenkin maaotteluvoiton aikaisempien voittovuosien jatkoksi

Suomalaisittain päivän tähtinä tuikkivat 18-vuotiaat tytöt, jotka ottivat kolmoisvoiton järjestyksessä Hoskari, Aino Rantala ja Virtanen. Tytöt olivat vajaan tunnin kisassa 15 sekunnin sisällä jättäen muita lähes kolme minuuttia.

Virtanen ei ollut suoritukseensa tyytyväinen tehtyään kaksi virhettä.

– Kakkosvälillä suunnistus ei pysynyt hallussa ja menin hetkeksi sekaisin urissa menettäen välillä minuutin. Vitosvälillä valitsin todella huonon reitin ja jouduin nousemaan turhaan isolla mäelle ja laskemaan sieltä kapeaa ja jyrkkää uraa alas, Ounasvaaran Hiihtoseuraa nykyään edustava Virtanen kertasi.

– Matkaa kertyi myös enemmän kuin optimireitillä, joten hävisin välillä yli kaksi minuuttia. Voitoon oli hyvät mahdollisuudet, mutta virheet veivät mahdollisuudet.

 

Juttuun korjattu Heta Virtasen seura 28.1. kello 20.42.

Päivän lehti

21.2.2020