Urheilu

Hämeenlinnan Tennisseura on vireä vanhus

Noin 300 jäsenen seura liikuttaa ihmisiä pallon perässä kesät ja talvet.
Pertti Kiviniemi vie 80-vuotiasta Hämeenlinnan Tennisseuraa kohti tulevaisuuden tavoitteita. Kuva: Pekka Rautiainen
Pertti Kiviniemi vie 80-vuotiasta Hämeenlinnan Tennisseuraa kohti tulevaisuuden tavoitteita. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Tennisseura on perinteinen hämeenlinnalainen urheiluseura. Noin 300 jäsenen seura juhlii kesäkuun 14. päivä 80-vuotissyntymäpäiviään hyvinvoivana laadukasta valmennusta tarjoavana liikuttajana.

– Haluamme kehittää ja edistää elinikäistä tenniksen pelaamista Hämeenlinnassa kaikilla taito- ja ikätasoilla. Viimeisen kymmenen vuoden aikana selvin muutos on tapahtunut jäsenmäärässä, juniorityössä ja valmennuksessa, kertoo Tennisseuran pitkäaikainen puheenjohtaja Pertti Kiviniemi.

Kiviniemen mukaan Tennisseura on aktiivinen lajin esittelijä Hämeenlinnan seudulla.

– Esittelemme lajia voimakkaasti alueen päiväkodeissa ja kouluissa. Tänä keväänä lajiin on saanut tutustua noin 750 lasta ja nuorta. Lisäksi meillä on tarjolla naperotennistä 4–7-vuotiaille tytöille ja pojille, puheenjohtaja sanoo.

Seuran panostuksesta valmennukseen kertoo se, että sillä on palkkalistoillaan kolme vakituista valmentajaa: valmennuspäällikkö Suheil Litsana ja valmentajat Alina Petras ja Stefan Gouriou.

– Hämeenlinnan Tenniskeskuksessa annetaan talviaikaan valmennusta viikossa 200 pelaajalle. Tänä kesänä Aulangon tenniskentällä valmennuksessa on noin 170 pelaajaa. Muutamalla pelaajalla on luvuissa mukana useampi kuin yksi tunti, Kiviniemi kertoo.

Tennisseura järjestää myös kilpailuja, joista tärkein on elokuussa 23.–25. päivä kilpailtava Finnish Tourin osakilpailu. Sen lisäksi seura järjestää talvella kansalliset sisäkilpailut ja alkukesästä perinteisen Aulanko cupin.

– Lisäksi yritämme nyt ja tulevaisuudessa kannustaa jäsenistöä mukaan kilpailemisen arvotapahtumiin, sekä yleisönä että kilpailijana. Haluamme jatkossakin löytää ja pitää riveissämme innostavat ja osaavat valmentajat, joille tarjoamme oikeanlaista täydennyskoulutusta. Näin pyrimme lisäämään asiakkaiden tyytyväisyyttä kaikissa ikä- ja henkilöryhmissä, puheenjohtaja suunnittelee.

Uusille tenniksen harrastajille Hämeenlinnan Tennisseura tarjoaa kaksipäiväisen alkeiskurssin kaksi kertaa kesässä. Tämän kesän toinen alkeiskurssi on vuorossa Finnish Tourin osakilpailun kanssa samana viikonloppuna 24.–25. elokuuta.

Tennisseura suunnittelee tulevaisuudessa jatkavansa hyväksi havaittua yhteistyötä Hämeenlinnan seudun koulujen ja päiväkotien kanssa. Kiviniemi puhuu mielellään myös seuransa arvoista.

– Niitä ovat tuloksellisuus, peli-ilo, välittäminen ja yhdessä tekeminen. Tavoitteena on puolestaan saada kiinnostus syttymään toimintaa kohtaan ja löytää innostuneita ja luotettavia henkilöitä seuratyöhön mukaan. Lisäksi tarkoituksena on jatkossakin ylläpitää lajin harrastuspaikkoja hyvässä kunnossa yhdessä yhteistyötahojemme kanssa, puheenjohtaja suunnittelee seuraavien vuosien toimintaa. HÄSA

Hämeenlinnan Tennisseura

Perustettu 14. kesäkuuta 1939.

Alkuperäinen nimi oli Hämeenlinnan Verkkopalloseura.

Ensimmäiset pelit pelattiin nykyisen linja-autoaseman sorapinnalla vaatimattomissa oloissa.

Vuonna 1947 seura siirtyi pelaamaan Aulangon tenniskentälle.

Kenttinä myös Kauriala ja Ahveniston keuhkoparantolan kenttä. Aulangon kehittäminen alkoi vuonna 1954.

Nimi muuttui Hämeenlinnan Tennisseuraksi vuonna

1958, jolloin pelattiin myös ensimmäinen Aulanko cup.

Ahveniston harjun kupeeseen vuonna 1983 avattu tenniskeskus oli merkittävä parannus hämeenlinnalaiselle tennikselle. Vuonna 1987 keskuksen kenttien määrä tuplaantui.

Päivän lehti

18.1.2020