Urheilu Hämeenlinna

Hämeenlinnan Voimisteluseuran kannatusnäytös striimataan – Tapahtuma paikkaa kevätnäytöksen peruuntumista

Hämeenlinnan Voimisteluseura järjestää kannatusnäytöksen ja tarjoaa livestriiminä koteihin voimisteluelämyksiä. 
Rytmisen voimistelun kilparyhmä Minellat esittää tyylinäytteensä. Kuva: Hämeenlinnan Voimisteluseura
Rytmisen voimistelun kilparyhmä Minellat esittää tyylinäytteensä. Kuva: Ida Syrjälä

Hämeenlinnan Voimisteluseuran aktiivinen toiminta jatkuu, vaikka muiden lajien tavoin koronaepidemia on aiheuttanut tapahtumien peruutuksia ja vaikeuttanut toimintaa.

Sunnuntaina kello 15 alkaen on tarjolla kannatusnäytös, joka kuvataan Tavastia-areenassa ja näytetään livestriiminä Youtube-palvelun kautta.

Katseluoikeuden voi ostaa seuran nettisivun kautta.

– Meillä peruuntui keväällä joukkuevoimistelun SM-kilpailut sekä perinteinen jokavuotinen kevätnäytöksemme, joka on ollut todella suosittu. Tämä tapahtuma paikkaa kevätnäytöstä, taustoittaa rytmisen voimistelun valmentaja Ida Syrjälä.

– Haluamme tarjota koteihin voimisteluelämyksiä vanhemmille ja sukulaisille ja tietenkin kaikille, jotka haluavat nähdä taitavia esityksiä ja samalla tukea paikallista voimistelua.

Voimisteluseuran hallitus on suunnitellut ja valmistellut tapahtumaa ja tarjolla on todella monipuolinen kattaus. Pitkän kilpailutauon jälkeen näytöstapahtuma on tärkeä voimistelijoille.

– Mukana on reilu viisikymmentä voimistelijaa ja esityksiä on parisenkymmentä. Mukana ovat kaikki kilpalajimme eli akrobatia-, teline-, joukkue- ja rytmistä voimistelua sekä myös jumppakoululaisia. Tämä tapahtuma tuo tarvittavaa esiintymiskokemusta, kun kisoista on tullut taukoa, Syrjälä korostaa.

– Meillä on yhteistyötahoja ja heidän panoksensa on tärkeä. Näin saamme muun muassa tekniikan ja livestriimauksen toimimaan. Lauantaina meillä oli kenraaliharjoitukset ja heti sunnuntaiaamusta alkaa testaus, jotta kaikki on valmiina iltapäivän näytöksessä.

Voimisteluseura jatkoi harjoituksiaan kesäkuun alusta ja Tavastia-areena on seuran päätoimipaikka. Elokuun alussa vuonna 1906 perustetun perinteikkään seuran uutena puheenjohtajana aloitti Pia Lähde-Lyytinen.

Syyskauden aluksi on ollut menossa valtakunnallinen voimisteluviikko teemalla ”Voimistelu on täynnä mahdollisuuksia” ja Hämeenlinnassa kannatusnäytös päättää teemaviikon. HäSa

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic