fbpx
Urheilu

Hämeenlinnasta jenkkifutareita taistelemaan Pohjoismaiden mestaruudesta - "Onhan se jo seurallekin näyttö, että seura toimii ja tuottaa lahjakkaita junioreita"

Neljä Hämeenlinna Tigersin pelaajaa edustaa Suomen U19-maajoukkuetta Tanskassa järjestettävissä kisoissa.
Tigersista ovat loppuviikon maajoukkuetehtävissä muun muassa U19-maajoukkueen Jaakko Jokinen (numero 12) ja U17-ryhmän Matias Lehtiö (14).
Tigersista ovat loppuviikon maajoukkuetehtävissä muun muassa U19-maajoukkueen Jaakko Jokinen (numero 12) ja U17-ryhmän Matias Lehtiö (14).

Neljä Hämeenlinna Tigersin miesten joukkueen pelaajaa sai paikan Suomen U19-maajoukkueen PM-kisojen ryhmästä. Tanskan Helsingörissä loppuviikosta järjestettävään turnaukseen matkustivat Tigersista Jaakko Jokinen, Pyry Kanerva, Eetu Tarkkala ja Akusti Saarinen.

– Onhan se jo seurallekin näyttö, että seura toimii ja tuottaa lahjakkaita junioreita. Kyllä se on vähän ylpeydenaihe itsellekin, että pojat pääsevät sinne, Tigersin päävalmentaja Antti Martikka sanoo.

– Ja pojille se on iso asia, että he näkevät oman ikäluokkansa parhaimmistoa ja näkevät missä mennään.

Martikan mukaan puhutaan neljästä päämäärätietoisesta pelaajasta. Nelikosta Saarinen on syntynyt 2004, muut vuonna 2003.

– He ovat sellaisia, että he varmasti haluavat urallaan eteenpäin. Heillä on ihan selkeät tavoitteet, että ei ole ajatuksena, että pelaisivat kakkosdivarissa koko ikänsä. Ja nämä ovat heitä, jotka ovat aina treeneissä eli todella motivoituneita kavereita.

Edellinen mestaruus 2016

Vuodesta 2006 nuorisomaajoukkueissa valmentanut Martikka on itsekin mukana Tanskassa, hyökkäyksen linjan apuvalmentajana. Tigersin maajoukkuepelaajista Jokinen ja Kanerva ovat puolustajia, mutta Tarkkala ja Saarinen juuri hyökkäyksen linjan pelaajia.

– Hekin olivat sellaisia, että eivät olleet ihan varmoja kannattaako heidän lähteä mukaan, mutta sanoin, että totta kai kannattaa. Siellä leireillä saa ainakin paljon hyviä treenejä ja näkee missä Suomen tasollakin ikäluokan parhaat menevät, Martikka kertoo.

– Ja pojat pärjäsivät ihan hyvin, ettei sinänsä tarvinnut vetää edes kotiinpäin, että pojat pääsivät joukkueeseen!

Suomen edellinen U19-tason Pohjoismaiden mestaruus on vuodelta 2016. Edellisissä kisoissa, 2018, Suomi oli Ruotsin takana hopeamitaleilla. Helsingörissä nyt järjestettävä PM-turnaus oli alun perin tarkoitus järjestää jo viime vuonna.

– Olemme aina pärjänneet (PM-kisoissa). Kisat alkoivat jo tiistaina ja Tanskaa vastaan Ruotsi näytti todella vahvalta. Torstaina on tosi kova näytönpaikka, kun pelataan Ruotsia vastaan.

Suomi kohtaa torstaina Ruotsin ja lauantaina Tanskan. Ottelut näytetään suorana YouTubessa.

Tigersin nuorukaisia on viikonloppuna tositoimissa myös U17 maajoukkueen kanssa, kun Matias Lehtiö ja Janne Pulkkinen ovat mukana kohtaamassa sunnuntaina Ruotsin.

Tigersin arki rullaa

Kakkosdivisioonassa pelaavan Tigersin miesten joukkueen omat treenit käynnistyivät jo syyskuun alussa. Harjoitukset siirtyvät marraskuun alusta halliin ja seuran on tarkoitus järjestää lisää matalan kynnyksen avoimia harjoituksia.

– Meillä oli jo pelaajapalaveri. Porukkaa on, mutta lisää mahtuu aina. Meillä on valmennus kunnossa ja kaikki taustat, joten enää tarvitaan kunnolla materiaalia pelaajapuolelle, Martikka kertoo.

– Meillä on suunnitelmat jo parin vuoden päähän, miten kehitämme tätä touhua ja siinä on suuressa osassa pelaajat. Pelaajamäärää on saatava kasvatettua. HäSa

Menot