fbpx
Urheilu

HämVS:n voimistelijoille… kultaa luokkakilpailuista

Hämeenlinnan voimisteluseura osallistui menestyksekkäästi Turussa lauantaina käytyihin kansallisiin rytmisen voimistelun luokkakilpailuihin.

Kisat alkoivat 2. luokan kilpailulla, jossa kilpaili 40 tyttöä eri puolelta Suomea. HämVS:sta tähän sarjaan osallistui viisi kilpailijaa. Kauden ahkeran harjoittelun tuloksena nähtiin taitavia suorituksia niin vapaa- kuin välineohjelmissa. Parhaista sijoituksista vastasivat Miina Manderbacka (11.) ja Olesja Stenholm (13.), myös Matilda Vanamo, Pinja Poikonen ja Riina Juurakko esittivät taitavasti ohjelmansa.

4. luokan kilpailuihin osallistui HämVS:sta kaksi voimistelijaa, Emma Teppo ja Tiia Jokinen, jotka suorittivat vapaaohjelman ja kaksi välineohjelmaa. Kumpikaan tytöistä ei yltänyt harjoitusten veroisiin suorituksiin.

Pitkä kilpailupäivä päättyi kuitenkin iloisiin mitalijuhliin, kun HämVS:aan saatiin kultamitalit sekä 1. että 2. luokan joukkueiden kilpailuissa.

1. luokan joukkue esitti tasaisen varmasti vapaaohjelmansa, ja joukkueesta näkyi esiintymisen ilo. Kultamitalijoukkueessa voimistelivat 8–9-vuotiaat Miina Manderbacka, Olesja Stenholm, Riina Juurakko, Kira Kärri, Moona Mäkelä ja Lumi Vahteristo.

2. luokan joukkuekilpailu käytiin pallo-ohjelmalla. HämVS:n joukkue onnistui molemmissa näytöissä muutamasta välinevirheestä huolimatta hyvin ja voitti ansaitusti. Pallojoukkueessa voimistelivat Amanda Virkkunen, Emma Teppo, Matilda Vanamo, Nina Anttila, Johanna Leppinen ja Pinja Poikonen.

Kilpailijoiden valmentajina toimivat Emma Kurki, Eliisa Nissi, Armi Seppälä ja Maija Luoma.

Myös HämVS:n ykkösvoimistelija Oona Roisko kilpaili viikonvaihteessa. Hän ylsi Helsingissä pidettyssä Suomalaisen Voimisteluseuran kansainvälisessä SVS-Open -kilpailussa neliottelussa yhdeksänneksi. Naisten sarjassa osallistujia oli Suomesta, Virosta, Liettuasta, Venäjältä ja Tanskasta.

Ensi viikonloppuna HämVS:n voimistelijoiden kisakausi jatkuu Hämeenkaaressa kansainvälisellä kisalla, jossa suomalaisten voimistelijoiden lisäksi on mukana edustus Venäjältä, Liettuasta, Puolasta ja Norjasta. Kilpailuviikonloppu huipentuu sunnuntaina HämVS:n kevätnäytökseen. (HäSa)

 

Asiasanat

Menot