fbpx
Urheilu

Hanna-Maari Latvalan vauhti oli muille liikaa Tähtikisoissa

Kauden kotimaista kärkitulosta 11,50 naisten 100 metrillä hallussaan pitävä Hanna-Maari Latvala ei antanut muiden yllättää perinteisissä Tarmon Tähtikoissa. Latvala otti odotetun voiton ratasuoralla ajalla 11,60. Tulos ei kuitenkaan ole tilastokelpoinen, sillä Kaurialan kentällä puhalsi juoksun aikana liian kova myötätuuli.

– Tuulessa oli ihan hyvä juosta. Juoksu oli ehkä vähän holtitonta, koska tämän kauden aikana on pääasiassa kilpailtu vastatuuleen. Tällaisia tuulia ei ole aikaisemmin takana ollut, Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden sprintteri kertoi.

Latvala on suurin voittajasuosikki parin viikon kuluttua Lahdessa käytävien Kalevan kisojen sadalla metrillä. Ennen SM-kisoja Latvala ehtii vielä kilpailla ainakin Ruotsissa.

– Valmistautuminen kisoihin on ollut käynnissä jo jonkin aikaa. Olen harjoitellut muutaman viikon ja tämä oli ensimmäinen kilpailu sen jälkeen, Latvala kertoi.

Latvala juoksee Lahdessa myös 200 metriä. Hänellä on myös sen matkan kauden kotimainen kärkitulos hallussaan.

Heinä vei kaksi matkaa

Suomen tämän kauden ykkösaituri Joona-Ville Heinä oli 110 metrin aitojen ja 100 metrin Kaurialan kuningas. Heinän pika-aitojen aika 13,83 olisi ollut HIFK:n miehen uusi ennätys ja kauden kotimainen kärkiaika, mutta myötätuuli teki tästäkin juoksusta tilastokelvottoman.

– Juoksu oli hyvä, mutta siinä oli liikaa myötätuulta takana. Pystyin kuitenkin puristamaan juoksuun rytmiä. Myötätuuli teki juoksemista aika hankalaa.

Hämeenlinnassa oli elokuun alusta huolimatta jo kovin syksyinen sää. Kovan tuulen lisäksi urheilijoita haittasi vain vähän alle viidentoista asteen lämpötila.

– Tämä on tätä Suomen aikaa. Kisoihin lähtiessä pitää pakata lapaset mukaan. Silloin pysyy tarpeeksi lämpimänä. Ei sille voi mitään, joten asiaan on vain totuttava, Heinä sanoi.

Heinä oli nopein myös 100 metrillä. Heinä juoksi ajan 10,70, ja jätti Viipurin Urheilijoiden hämeenlinnalaiskasvatin Hannu Ali-Huokunan kakkoseksi.

Kivinen testasi nilkkaansa

Suomea Helsingin EM-kisojen pituudessa edustanut Mikko Kivinen oli ykkönen Tähtikisojen pituuskisassa. Esbo IF:n Kivinen pääsi parhaimmallaan tulosen 7,87 ja oli siihen tyytyväinen.

– Kilpailu oli ihan hyvä siihen nähden, että olen treenannut pari viikkoa aika kovaa. Minulla on ollut nilkan kanssa ongelmia, ja hypyt ovat jääneet aika vähille. Olen tehnyt Lappeenrannan eliittikisojen jälkeen vain yhden hyppyharjoituksen, mutta juossut paljon ja tehnyt voimaharjoituksia. Testasin millä tasolla olen ja ihan hyvällä näytin olevan, Kivinen kertasi kilpailun jälkeen.

Kalevan kisojen mitalisuosikkeihin kuuluvalle pituushyppääjälle tärkeää oli sekin, että Lappeenrannassa kärsinyt nilkka kesti nyt hyppäämisen hyvin.

– Se oli yllätys, koska viime hyppytreenissä pystyin tekemään vain kaksi hyppyä.

Kivinen kilpailee todennäköisesti kertaalleen ennen Lahden SM-kisoja.

– Pikkuhiljaa voi laittaa jalat kohti kattoa ja nauttia urheilusta ja kisoista. Treeniä ei tarvitse enää hirveästi tehdä – nyt haetaan hyvää tulosta. Uskon, että ennätystäni on vielä tällä kaudella mahdollista parantaa jonnekin 810:een tai vähän päälle. Kalevan kisoista haen vähintään mitalia. Viimevuotista pronssia olisi kiva kirkastaa. Sen verran kovia hyppääjiä Lahdessa kuitenkin on, että mitalin saadakseen pitää hypätä pitkälle, Kivinen kertoi.

Lauri Stenroth toi Janakkalan Janalle lajivoiton miesten korkeudessa. Stenroth ylitti kilpailussa korkeuden 199. Helsingin Kisa-Veikkojen loppilaiskasvatti Mikko Lahtio johti 800 metrin juoksua lähdöstä 600 metriin, mutta jätti kilpailun kesken johtopaikalta. (HäSa)

Asiasanat

Menot