Urheilu

Hanna Rantala täydensi palkintokaappiaan ylivoimaiseen tapaan

Rantala voittanee vielä klassisen voimanoston SM-kisojen parhaan naisnostajan kunnian.
Hanna Rantala tarrasi ristiotteella kiinni klassisen voimanoston SM-kisojen parhaan naisen titteliin. Kuva: Suomen Voimanostoliitto
Hanna Rantala tarrasi ristiotteella kiinni klassisen voimanoston SM-kisojen parhaan naisen titteliin. Kuva: Suomen Voimanostoliitto

Hämeenlinnalainen Hanna Rantala otti kisakauden avauksessaan omansa, kun hän nosti näytöstyyliin klassisen voimanoston Suomen mestariksi Ylitorniolla. Laitilan Voimailijoiden ja Team Liken edustaja sai 52 kilon sarjassa yhteistuloksen 375 kilogrammaa, kun LVK Teamin Johanna Forsström nosti yhteensä 332,5 kiloa.

Rantala oli joka osalajissa paras yltämällä jalkakyykyssä 132,5, penkkipunnerruksessa 95 ja maastavedossa 147,5 kiloon. Jalkakyykkytulos oli Rantalan oma ennätys varusteettomassa voimanostossa. Hänen yhteistuloksen Pohjoismaiden ennätyksensä on 380 kiloa.

Rantala tarrasi ennen viikonlopun muita sarjoja SM-kisojen parhaan naisnostajan palkintoon nettoamalla 720,2608 IPF-vertailupistettä.

Penkkipunnerrukseen erikoistunut ja suomalaisen voimanoston ykkösnainen on kilpaillut klassisen voimanoston SM-kisoissa harvakseltaan. Hän on lajin Suomen mestari vuodelta 2014.

Rantala on vihjannut kilpailevansa antidopingkoodiston alaisissa IPF-voimanostokisoissa viimeistä kauttaan. Hänen kauden päätavoitteensa ovat syksyn penkkipunnerruksen MM-kisat Tokiossa.