Urheilu

Hannah Westbrook tuli USA:sta HPK:n jääkiekkonaisten testiin

Yhdysvaltalainen Hannah Westbrook vahvistaa HPK:n naisten jääkiekkojoukkuetta ainakin neljässä seuraavassa SM-sarjan ottelussa.

Westbrook, 23, on HPK:ssa testisopimuksella (try out) lokakuun loppuun saakka. Hän pelaa ensimmäisen SM-sarjan ottelunsa lauantaina, kun sarjan kärkijoukkue Espoon Blues tulee Kerhon vieraaksi Metritiski-areenaan. Ottelu alkaa kello 14.

Westbrookin try out -jakso kattaa myös HPK:n ottelut Oriflame Teamia (sunnuntaina Kuortaneella), toisen kerran Bluesia (vierraissa 27.10) ja Ilvestä (kotina 28.10.) vastaan.

– Haluan pelata HPK:ssa kuitenkin kauden loppuun. Se on tavoitteeni, Westbrook vakuuttaa.

Hän pelasi viime kaudella Ruotsin naisten pääsarjassa Leksands IF:n paidassa puolustajana. Sitä ennen Westbrook puolusti kotimaassaan Vermontin yliopiston joukkueessa.

– Olen pelannut viime kaudet puolustajana, mutta tykkään myös hyökätä. Hyökkääjänäkin olen nuorempana pelannut, vasemmalta laukova yhdysvaltalainen kertoo.

Hämeenlinnassa hänelle on tarjolla todennäköisesti sekä hyökkääjän että puolustajan rooli.

– Hänen liikkuvuutensa mahdollistaa molempien paikkojen pelaamisen. Varmastikin kokeilemme häntä sekä puolustajana että hyökkääjänä, tuumaa HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen manageri Jorma Hassinen.

Hassinen odottaa Westbrookin tuovan Kerhoon liikkuvuutta ja kiekollista osaamista.

– Hänen on oltava meille vahvistus, koska hän tulee ulkomailta, manageri painottaa.

Aikaero on kuitattu

Westbrook on harjoitellut HPK:n naisten joukkueen kanssa viikon verran. Hän tuli Hämeenlinnaan viime viikon maanantaina.

– Nyt tuntuu jo paremmalta. Viime viikolla olin ensimmäisinä Hämeenlinnan päivinäni matkan jälkeen vielä aika väsynyt.

Westbrookin mielestä HPK vaikuttaa paremmalta joukkueelta kuin Leksands IF.

– HPK on ennen kaikkea kokeneempi joukkue ja sen myötä myös parempi. Suomalainen naisten jääkiekko oli minulle ennen tänne tuloa vieras juttu. Harjoituksissa meno on täällä näyttänyt hyvältä, toista kauttaan ammattilaiskiekkoilijana aloittava Westbrook tuumaa. (HäSa)

 

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic