Urheilu Helsinki

Tarmon entinen pikajuoksija Suomen Melonta- ja Soutuliiton toiminnanjohtajaksi

Hannu Hämäläinen siirtyy tammikuun alussa Soutu- ja Melontaliiton palvelukseen.
Hannu Hämäläinen siirtyy tammikuun alussa Soutu- ja Melontaliiton palvelukseen.

Suomen Melonta- ja Soutuliiton hallitus on nimittänyt Hannu Hämäläisen liiton toiminnanjohtajaksi tammikuun alusta lukien. Tehtävä vapautui toiminnanjohtaja Marjaana Riskun siirryttyä muihin tehtäviin syyskuussa.

Hämäläinen, 34, siirtyy SMSL:n palvelukseen Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikön tehtävästä. Hämäläinen valittiin syyskuussa 2016 SUL:n Jyväskylän alueen valmennuspäälliköksi ja kaksi viimeistä vuotta hän on ollut Helsingin kaupunkivalmennuskeskuksen valmennuspäällikkönä.

Hattulalaistaustainen Hämäläinen on entinen Hämeenlinnan Tarmon ja Viipurin Urheilijoiden huippu-urheilija, joka edusti pikajuoksussa Suomea useissa arvokilpailuissa vuosina 2010–2016.

SMSL:n puheenjohtajan Jussi Järventauksen mukaan Hämäläinen on erinomainen henkilö jatkamaan edeltäjänsä hyvää työtä.

– Päivitetyn strategiamme tavoitteena on nostaa melonta ja soutu harrastetuimpien ja menestyneimpien kesälajien joukkoon. Hämäläisen kokemus huippu urheilusta ja liikunnasta laajemminkin antaa hyvän pohjan tehtävässä onnistumiselle. Hänen määrätietoisuutensa ja energisyytensä ovat tärkeitä ominaisuuksia muutosprosessien johtamisessa, Järventaus sanoo SMSL:n tiedotteessa.

 

Yleisurheilumiehenä tunnettu Hämäläinen lähtee uuteen tehtäväänsä innolla. Hän uskoo tuovansa uusia ja raikkaita tuulia noin 11000 harrastajan lajiliittoon.

– Lähden kehittämään melonta- ja soutuliiton toimintaa seurojen, harrastajien, urheilijoiden, valmentajien ja muiden sidosryhmien kanssa. Liitossa toimii paljon erilaisia lajeja pitkät menestysperinteet omaavista olympialajeista aina tuoreempiin lajisovellutuksiin ja liikuntamuotoihin. On hienoa päästä mukaan näihin lajiyhteisöihin, ja koen, että minulla on tarjottavanani paljon potentiaalia myös tälle saralle.

– Lajiliiton perustehtävä on luoda edellytyksiä lajientoiminnalle ja päivitetty strategia antaa siihen hyvät suuntaviivat. Oman varainhankinnan lisääminen sekä viestinnän kehittäminen ovat liiton toiminnan kehityksen edellytys, Hämäläinen painottaa.

Espoossa nykyisin asuva Hämäläinen on jo ennättänyt jonkin verran tutustua uuteen työtehtäväänsä.

– Olen jo tavannut muutamia laji-ihmisiä, ja lähiaikoina pitää olla yhteyksissä myös seuroihin. Hämeenlinnan Soutajien menestyjää Robert Veniä en tosin ole vielä tavannut, Hämäläinen nauraa.

 

Hämäläinen päätti kilpaurheilijan uransa vuonna 2016. Sitä ennen hän oli jo saavuttanut paljon juoksuradoilla.

Mies voitti 100 metrin Suomen Mestaruuden vuoden 2011 Kalevan kisoissa. Ratasuoran hän on painellut sallituissa tuulissa aikaan 10,41. Mies on ollut myös kaksi kertaa mukana 4×100 metrin viestin Suomen ennätysjoukkueessa.

– Vuoden 2010 Barcelonan EM-kisoissa juoksu kulki kyllä hyvin. Olimme kisassa seitsemänsiä, ja ylsin henkilökohtaisellakin matkalla välieriin saakka. Seuraavana vuonna olin vieläkin paremmassa kunnossa. Tampereen Eliittikisoissa vetäisin kaksi kovaa tuulitulosta 10,26 ja 10,29.

– Ikimuistoinen oli myös Ruotsi-maaottelun viestikisa Tampereella vuonna 2016, jolloin olin myös mukana SE-kvartetissa. Se oli myös urani viimeinen kisa, Hämäläinen muistelee. HäSa