Urheilu Riihimäki

Hannu Torvinen taituroi voitot lämminveristen kovimmista lähdöistä

Hannu Torvisen ohjastama Herman Halm ravasi Riihimäen ravikesän ensimmäisten ravien kovimman voittotuloksen 14,1a/1600m. Loppusuoralla Herman Halm jätti kilpakumppaninsa kauaksi taakseen. Kuva: Marco Björkskog
Hannu Torvisen ohjastama Herman Halm ravasi Riihimäen ravikesän ensimmäisten ravien kovimman voittotuloksen 14,1a/1600m. Loppusuoralla Herman Halm jätti kilpakumppaninsa kauaksi taakseen. Kuva: Marco Björkskog

Valtakunnan kesäraviratojen parhaimmistoon kuuluva Riihimäen ravirata käynnisti kautensa sunnuntaina. Tänä kesänä Riihimäellä ravataan kuudet ravit sunnuntai-iltoina kesä-, heinä- ja elokuussa.

Kauden avausravien hahmo oli Hannu Torvinen, joka narutteli voitot lämminveristen kovimmista lähdöistä Gisela Luxilla ja Herman Halmilla.

Lämminveristen ykkössarjan lähdössä Majestic Man oli sisäradalta nopein. Gisela Luxi jäi sen rinnalla ja pelisuosikki Real Red meni Majestic Manin taakse.

Jarmo Saarela kierrätti avauspuolikkaan jälkeen Club Nord Starin johtavan rinnalle ja siitä Club Nord Star nujersi päätöspuolikkaan alkaessa Majestic Manin. Voittotaistelu oli tasainen neljän hevosen koitos, kun loppusuoralla voittotaistoon kirivät myös Gisela Luxi sekä sisäradalta kiritilaa löytäneet Real Red ja BWT Angryman. Real Red kiri loppumetrit kovimpaa, mutta maalissa ykkösenä oli Gisela Luxi. Voittoaika oli 16,3a/2100m. 

– Koitimme lähtöä lujaa matkaan, mutta sisäradalta avattiin lujaa. Yritin päästä johtavan taakse, mutta jäimme kuolemanpaikalle. Se ei ole Gisela Luxille paras paikka, mutta onneksi Club Nord Starilta saimme selän. Viimeisessä kurvissa tuntui, että meillä on varaa ja mukavasti tamma puristi loppuun asti, Torvinen sanoi.

Lämminveristen kakkossarjassa nähtiin murskaava esitys, kun Hannu Torvisen ohjastama Herman Halm leikitteli vastustajien kanssa. Herman Halm kiihdytti kärkeen ja ravasi siitä erittäin helppoon ja näyttävään voittoon.  

– Voitto tuli helposti. Viimeisellä takasuoralla kun Koivusen Olli tuli rinnalle, niin tämä lähti heti vastaamaan, Torvinen totesi.  

Suomenhevosten kovimman lähdön voittajaksi puristi johtavan rinnalta Siporin Santtu. Tapio Perttunen kierrätti vaivoista kärsineen voimapesän johtaneen Turbo-Jytkyn rinnalle kierros ennen maalia. Loppukaarteessa Turbo-Jytky näytti jo karkaavan voittoon, mutta loppusuoralla sen voimat loppui Siporin Santun rynnistäessä rehdisti maaliin saakka. Egoa On kiri toiseksi ennen Turbo-Jytkyä. Voittoaika oli 27,4a/2100m.

Toto4-pelin neljäs voittoja oli Jukka Torvisen ohjastama Peanuts. Nelivuotias tamma kiri voittoon hienolla ajalla 15,1a/2100m ja Peanutsilla voi olla sanansa sanottavana syksyn ikäluokkakilpailuissa.

Hattulalaisten Janina ja Juuso Nyströmin omistama ja Janina Nyströmin valmentama Crossfire Of Life nappasi Ari Moilasen ohjastamana uransa kuudennessa startissa ensimmäisen voiton ajalla 19,6a/2100m. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020