Urheilu

Hannulan otteluvoitto jäi hämeenlinnalaisjudokien ainoaksi Tallinnan European Openista

Kansainväliset vastustajat jättivät Hämeenlinnan Judoseuran miehet avauskierroksille.

Hämeenlinnan Judoseuran miehet ottelivat viikonloppuna Tallinnan European Openissa, joka on osa olympiakarsintaa. Hämeenlinnalaiset hakivat lähinnä kovia vastuksia ja niitä Tallinnassa todella riitti. Edustuskolmikko sai yhteensä yhden voiton.

Lauantaina Turpal Djoukaev haki ottelutuntumaa judon nuorten MM-kisoihin valmistaumiseen. Ensimmäisen vuoden A-juniori Djoukaev ei saanut parastaan esille alle 66 kilon sarjassa ja Israelin Yarin Menaged ei antanut armoa ja vei voiton ajamalla hämeenlinnalaiselle kolme varoitusta. Djoukaevin kisat päättyivät avauskierrokselle.

Sunnuntaina alle 90 kilon sarjassa otellut Henri Hannula otti otteluvoiton alkusarjassa. Mattsonin ruotsalaisjudoveljessarjan Olle oli edellisessä kohtaamisessa vienyt voiton. Nyt Hannulan ottelemisesta huokui tekemisen meininki ja ottelun alussa taululle merkitty waza-ari sai lopulta seurakseen ippon-merkinnän.

Toisen kierroksen ottelussa Ranskan vahvanäppinen Aurelien Diesse oli alussa ihmeissään kun lammilainen järjesti waza-arin arvoisella vastaheitollaan ranskalaisen alakynteen. Diessen oli pakko laittaa parastaan ja myllytys päättyi suomalaiskatsomosta katsottuna vähän epäselvään tuomioon.

Hannula nosti ranskalaisen ilmaan ja heitti tämän tatamin pintaan, videotuomari näki tilanteen ruudultaan siten että Diesse oli jotenkin ilmalentonsa aikana onnistunut koukkaamaan Hannulan selälleen. Tuomari julisti täten ranskalaiselle voiton.

Lalli Nuorteva joutui palaamaan judon perusteiden pariin ikävästi, kun hän yritti työntää Puolan Kacper Szczurowskia ulos tatamilta. Puolalainen käänsi työntämisen edukseen täydellisellä uhrautumisheitollaan ja vei voiton alle 100 kilon sarjan avauskierroksella.

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic