Urheilu

Härmä ei hyödyntänyt hallintaansa nousukarsinta-avauksessa – Yksi maali voi kantaa Ykköseen ensi viikolla

Härmän naiset voittivat Kakkosen lohkonsa muhkealla pistesaaliilla häviämällä vain kerran.

Hämeenlinnan Härmän matkalle kohti naisten Ykköstä tuli pieni mutka lauantaina. Oulussa Härmää emännöinyt Haukiputaan Pallo aiheutti tehokkaalla viimeistelyllä hämeenlinnalaisille kauden toisen tappion. Härmä loi noin viisinkertaisen määrän maalipaikkoja, mutta taipui 2–1 (1–1).

HauPa eteni otteluparissa johtoon ensimmäisellä laukauksellaan 10 minuutin pelin jälkeen, kun Katariina Kuivamäki murtautui maalintekoon pitkän avauksen jälkeen. Härmän tehohyökkääjä Eerika Lähdekorpi hankki joukkueelleen rangaistuspotkun muutamaa minuuttia myöhemmin. Ella Rinta-Filppula tasoitti pilkulta.

Ottelu pysyi Härmän hallinnassa, kunnes heti toisen puoliajan alussa Carita Koskensalo teki kotijoukkueelle lähes identtisen maalin kuin Kuivamäki kamppailun alussa. Tämän jälkeen HauPa asettui puolustamaan maaliaan ja roiskimaan purkupalloja, kun taas Härmä haki tasoitusta tuloksetta.

– Siltä kantilta oli kova peli, että sai repiä ja roikkua aika paljon. Olimme itse pallollisena pelin päällä, mutta kaveri teki melkein joka paikastaan. Meidän olisi pitänyt ratkaista jo ensimmäisellä jaksolla. Pystyimme hyvin haastamaan vastustajan puolustuslinjaa, mutta kun HauPa pääsi 2–1-johtoon, sen jälkeen ei voinut puhua oikein enää jalkapallosta, Härmän päävalmentaja Tero Helin summasi

Helin luottaa, että Härmä kruunaa vielä kautensa nousuun, kun joukkueet kohtaavat uudestaan Pullerilla ensi lauantaina. Härmä teki Oulussa vierasmaalin, joten sille riittää 1–0-kotivoitto toisessa ottelussa.

– Meillä on 90 minuuttia aikaa tehdä se maali, kun emme päästä yhtään. Hölmöä olisi lähteä pelaamaan, jos ei tähän joukkueeseen luottaisi. Uskon, että joukkue saa lisää voimaa kirvelevästä tappiosta. Nyt on ainakin saatu jännitys pois. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020