Urheilu Vantaa

Härmä jäi pisteittä VJS:n vieraana – "Meillä oli kolme–neljä tosi hyvää paikkaa tasoittaa ottelu"

Hämeenlinnan Härmä ei tehnyt onnistunutta vierasmatkaa lauantaina Vantaalle. Kotijoukkue Vantaan Jalkapalloseura oli naisten Kakkosen ottelussa hämeenlinnalaisvieraitaan parempi maalein 3–2 (2–1) ja saalisti pistepussiinsa kolme pistettä lisää.

VJS pääsi ottelussa etumatkalle 17. minuutilla, eikä se enää päästänyt Härmää rinnalleen. Salla Laiteenmäki viimeisteli kotijoukkueen avausmaalin, ja Kaisa Mäki tuplasi kotijohdon kuusi minuuttia myöhemmin. Karla Makkonen herätteli vieraiden toiveita 26. minuutilla kaventamalla numeroiksi 2–1, ja niissä numeroissa joukkueet siirtyivät myös tauolle.

– Annoimme taas turhaan pari maalia vastustajalle eteen ennen kuin aloimme pelata niin kuin oli pelipalaverissa sovittu. Se on ollut jostain syystä ongelma näissä kaikissa kolmessa ottelussamme. Emme pääse alussa liikkeelle, mietiskeli Härmän valmennusjohdosta puhelimitse tavoitettu Jouko Salminen.

VJS aloitti maalinteon myös ottelun toisella jaksolla. Hanna Fagerholm siirsi vantaalaiset uudelleen kahden maalin johtoon, kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia. Härmä ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se tuli vielä uudestaan maalin päähän. Joukkueen toisen maalin teki Mira Järvenpää seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa. Tasoitusmaalia Härmä ei kuitenkaan onnistunut loppuminuuttien aikana tekemään, vaikka läheltä piti.

– Meillä oli kolme–neljä tosi hyvää paikkaa tasoittaa ottelu. Siinä mielessä oli hyvä asia, ettei usko loppunut. 3–1-maalin jälkeen oli hetken aikaa sellainen vaihe, että notkahdimme. Vaihtopelaajat menivät tänään tosi hyvin sisään, vaikka viimeiset kaksi eivät kovin pitkää pätkää pelanneetkaan, Salminen kehui.

Härmä vaihtoi pelin aikana kentälle Kiia Immosen, Noora Kaurasen, Vilma Koskisen, Elina Jaakonsaaren ja toisen maalin tehneen Järvenpään.

Vierasjoukkueella oli lauantaina kokoonpanossaan myös poissaoloja, mutta niiden taakse Härmän valmennusjohto ei mennyt.

– Eihän niille mitään mahda. Niillä mennään, ketkä ovat matkassa eikä sen taakse voi mennä. Peli oli ihan voitettavissa. Meillä oli suoraan sanoen enemmän paikkoja kuin vastustajalla, Salminen laski.

Härmä on aloittanut Kakkosen kotivoitolla ja kahdella vierastappiolla. Se pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina FC Hongan kakkosjoukkueen vieraana. Seuraavan kotiottelunsa Lempisen suojatit pelaavat kolmen viikon kuluttua lauantaina 25. heinäkuuta, kun se saa Kaurialaan vieraakseen FC Espoon. HÄSA

Päivän lehti

5.8.2020