Urheilu

Härmä kiipesi vierasvoittoon – ÅIFK nurin toisen jakson rynnistyksellä

Eerika Lähdekorpi iski jälleen kaksi maalia.

Hämeenlinnan Härmä kävi ryöstämässä vieraspisteet talteen turkulaisen Åbo IFK:n kustannuksella lukemin 1–3 (1–1).

Kotijoukkue avasi kuitenkin maalihanat kymmenennellä peliminuutilla, kun ÅIFK:n Iina Karsikas onnistui ohittamaan Härmän maalia vartioineen Iisa Korkeilan.

Härmän kuitti tuli kuitenkin nopeasti, sillä jo samalla peliminuutilla seuraavasta hyökkäyksestä Eerika Lähdekorpi tasoitti pelin 1–1:een.

– Ensimmäinen jakso oli haastava. Meillä oli kolme hyvää paikkaa, mutta pelasimme yhden tilanteen löysästi keskellä – ja he rokottivat siitä, Härmän päävalmentaja Tero Helin niputti.

 

Helinin mukaan Härmän voiton salaisuus oli vankkumaton luotto ja kärsivällisyys omaan pallolliseen pelaamiseen.

Tulostakin syntyi. Eerika Lähdekorpi maalasi ottelun voittomaalin toisella puoliajalla 63. peliminuutilla ja sai säestystä Ella Jurvasen osumalla kahdeksan minuuttia myöhemmin.

– Toisella jaksolla ei kaverilla ollut oikeastaan kuin yksi paikka ihan lopussa. Olen pallolliseen tekemiseen todella tyytyväinen, Helin arvioi.

Härmän huolellisuus oli avain kolmeen sarjapisteeseen.

– Åbo IFK on aika puhdas vastaiskujoukkue, jos se pääsee riistoista lähtemään. Silloin syntyy vaarallisia tilanteita, koska he luottavat siihen, että löytyy nopeutta yläkerrasta.

 

Härmä jatkaa Naisten Kakkosen lohko A:ssa kolmantena. Alkukauden kuudessa ottelussa neljän voiton lisäksi on tullut yksi tasapeli sekä tappio. Maaliero on Härmälle muikea 17-3. HäSa

Päivän lehti

16.7.2020