Urheilu

Härmä maalasi Kaurialan vihreäksi

Sarjasijoitukset huuhdotaan viemäristä alas, kun pelataan kaupungin herruudesta. Palloilulajien faktan todisti tällä kertaa kauniina perjantai-iltana Kaurialaan saapunut uusi Tampereen piirin Kolmosen ennätysyleisö, 1642 katsojaa.

Altavastaajana otteluun lähtenyt Hämeenlinnan Härmä ei pelipaitojen selkämyksissä lukevia nimiä kumarrellut, vaan otti tukevan otteen kaupungin jalkapallovaltikasta kukistettuaan Hämeenlinnan Jalkapalloseuran lukemin 2–0 (1–0).

Upean ottelutapahtuman järjestänyt HJS lähti illan kamppailuun tietäen, että voitto nostaisi sen jälleen sarjakärkeen. Ensimmäisen varoituksen tehtävän haasteellisuudesta joukkue sai jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun loistavan ottelun vieraiden laidalla pelannut Jonni Thusberg järjesti avopaikan Aaro Forssille.

Sarjan nopeimman kärkipelaajan olisi pitänyt tilanteesta laittaa pallo maaliin, mutta vielä tässä vaiheessa Ville Kalervon maali säilyi koskemattomana.

Paikallistaistojen luonteeseen kuuluvat suuret tunteet ja välillä ylikin menevä lataus. Härmän Valtteri Kaarna sai tästä kipeän muistutuksen, kun avausjakson puolivälissä HJS:n Jere Suomalaisen napit tekivät tuttavuutta miehen nilkan kanssa. Suomalaiselle varoitus ja Kaarnalle kylmää säärisuojan alapuolelle.

Kokonaisuudessaan ottelu oli kuitenkin siisti, eikä vaarallisia taklauksia viuhunut nurmella.

Avausmaali nähtiin aivan ensimmäisen nelivitosen lopulla. Itsensä pelikuntoon parsinut Valtteri Kaarna siirsi pallon taitavasti oikealle Jonni Thusbergille. Härmän numero neljä otti pelivälineen haltuun siirtäen painoa jalalta toiselle.

Siinä vaiheessa HJS:n puolustaja Eppu Kallio putosi kyydistä ja Thusbergin vasen jalka lähetti pallon kohti maalin etunurkkaa. Pieni kimmoke Ville Kalervon selästä ja pallo löysi tiensä verkon perille. Yllätys alkoi leijua ilmassa.

– Sovimme, että pidän itseni leveänä ja kavennan sieltä sisään. Valtteri antoi hyvän passin ja sain pallon juuri siihen, mihin sen pelissä haluan. Hienoa oli tuulettaa maalia ja samalla kaupungin herruutta, Jonni Thusberg kommentoi maaliaan pelin jälkeen.

Toiselle jaksolle jopa aurinkokatsomon täyttänyt yleisö odotti mielenkiinnolla valkopaitaisen kotijoukkueen reagointia. Alku vaikuttikin lupaavalta, kun Eetu Tapanaisen kääntölaukaus pakotti Härmän maalissa hyvin pelanneen Eero Viljasen komeaan torjuntaan.

Jatkoa rummutukselle ei kuitenkaan nähty, vaan Härmä kontrolloi tapahtumia vailla suurempaa hätää. Ja niin, kun toista jaksoa oli kulunut kymmenen minuuttia, nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. Aaro Forssin hienon esityön jälkeen Leevi Saikkonen sai nautiskella loppunumerot kaikessa rauhassa. HJS:n nimellinenkin uhka oli kadonnut.

Härmän päävalmentaja Matti Hiukka halusi joukkueeltaan tunnetta ja sitä hän myös koki saaneensa.

– Puhuimme eilen harjoituksissa, että tunnetaso saa mennä mieluummin yli, kuin jäädä vajaaksi. Pelimme oli hyvin keskittynyttä. Halusimme olla tiiviinä, koska HJS:n laidat kaventavat taskuihin todella hyvin. Sen lisäksi annoimme rehellisesti sanottuna hieman tarkempaa huomiota Markus Joenmäen pelin avaamiselle. Pallollisena pelasimme nopeasti pystyyn ja se oli tänään toimiva taktiikka, Hiukka avasi peliä joukkueensa vinkkelistä.

Hiukan virkaveli, HJS:n Lauri Hakanen ei turhia selitellyt tappion jälkeen.

– Härmä oli tänään parempi ja ennen kaikkea tehokkaampi molemmissa bokseissa. Meilläkin oli omat mahdollisuutemme, mutta ehkä tänään ei ihan paras päivämme ollut. Jaksoimme uskoa omaan tapaamme pelata, eikä tämä koko kauden mittakaavassa muuta mitään. Yksi taisto on hävitty, Härmälle onnittelut voitosta ja tiistaina jatketaan taas, Hakanen mietti jo tulevaa.

Kumpikin valmentaja kehui illan tapahtumaa, eikä syyttä. Erityisesti perheiden ja pienten nappuloiden, tyttöjen ja poikien runsas läsnäolo antoi uskoa kaupungin edustusjalkapallon uuteen nousuun. HäSa

Asiasanat

Uusimmat