Urheilu

Härmä paalupaikalta Ykkösen karsintaan – Eerika Lähdekorvelle maalipörssin voitto

Hämeenlinnalaiset maksoivat kalavelkoja Turussa.

Hämeenlinnan Härmän naisten edustusjoukkue pystyi lähtemään Kakkosen A-lohkon viimeiselle kierrokselle tavoittelemaan vain revanssia. Joukkueen kauden ainoan tappion aiheuttanut Åbo IFK sai tuta lohkovoiton jo viime viikonloppuna varmistaneen Härmän todellisen terän.

Härmä kirjautti selvällä 0–5 (0–3) -voitolla Kakkosen parhaat pisteet, 49 pistettä 18 ottelussa. Tämä tarkoittaa 16 voittoa, yhtä tasapeliä ja yhtä tappiota.

Nousukarsinnan otteluparit arvotaan maanantaina ja kaksiosaisten karsintojen ensimmäiset osaottelut pelataan ensi viikonloppuna. Näiden voittajat nousevat ensi kaudeksi 12 joukkueen Ykköseen.

Mukana ovat Härmän lisäksi A-lohkon toiseksi sijoittunut Tampereen Ilveksen kakkosjoukkue (43 pistettä), B-lohkon voittaja Nurmijärven Jalkapalloseura (43) ja C-lohkon ykkönen Haukiputaan Pallo (38).

Härmän päävalmentaja Tero Helin on varsin tyytyväinen, ettei joukkue ainakaan kohtaa enää lohkovastustajaansa Ilvestä. NJS:n tai HauPan kimppuun Helin lähtee luottavaisena.

– Lohkossamme kolmen kärki oli aika tiukka. Luulisin, että Ilves olisi ollut näistä vastustajista pahin. Tällä viikolla lepuutimme paria jalkavaivaista, muuten olemme saaneet aika hyvin loukkaantuneemme takaisin. Hyvä, että olemme koko ajan saaneet uusia vastuunkantajia. Emme ole olleet yhden tai kahden pelaajan varassa, Helin pohti.

Lauantai-iltapäivän päätöskierroksella kaikki joukkueet pelasivat viimeisen ottelunsa yhtä aikaa. Kesäkuussa Härmä hävisi tehottomana ÅIFK:lle Pullerilla 0–1, mutta Turun Yläkentällä peli luisti alusta loppuun, vaikka tuuli välillä palloa riepottelikin.

– Sikäli peli oli helppo, ettei vastustaja prässännyt aggressiivisesti. Yläkentällä tuppaa tuulemaan enemmän kuin muilla kentillä, ja se oli pieni haaste. Onnistuimme silti ihan hyvin kierrättämään palloa maata pitkin. Emme tietenkään halunneet hävitä toista kertaa ÅIFK:lle. Halusimme näyttää, että ansaitsemme voittaa heidätkin, Helin kuvaili.

Härmän tähti oli jälleen kaksi maalia viimeistellyt Eerika Lähdekorpi. 17-vuotias hyökkääjä oli koko naisten Kakkosen runkosarjan paras maalintekijä Turun Pyrkivän Tiia Tikkasen kanssa. Hattulalainen iski 16 ottelussa 24 maalia.

– Onhan hän tehnyt paljon maaleja, mutta viimeistelyssä saisi olla terävämpi. Hän olisi varmasti pystynyt ottamaan maalipörssin voiton yksinkin. Viimeisessä pelissä vähän näki, että hänen oli pakko saada niitä onnistumisia, Helin arvioi.

Kahteen maaliin Turussa ylsi myös keskikenttäpelaaja Anni Konttinen, joka soitti Härmän paraatimarssin alkusävelet jo viidennen minuutin avausmaalillaan. Viidentenä härmättärenä osui juuri ennen puoliaikaa Vilma Mahlio.

Myös Satu Seppäsellä Härmä-maalissa oli töitä, kun ÅIFK yritti myötätuulen avulla kaukaakin. Kotijoukkue sai myös kerran pallon maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona, Helinin mukaan väärin perustein. HäSa

Päivän lehti

24.1.2020