Urheilu

Härmä päätti kautensa tappioon

Hämeenlinnan Härmä pelasi kauden viimeisen Kakkosen ottelunsa Säästöpankki-areenassa, jossa vieraillut Tampereen Pallo-Veikot vei mennessään kolme sarjapistettä 2–1 (1–0) -voitolla. Kummallekaan joukkueelle ei pelillä ollut merkitystä, sillä molemmat joukkueet olivat varmistaneet sarjapaikkansa eikä TPV:llä ollut mahdollisuuksia kärkisijoituksiin.

Härmä joutui pelissä jo kymmenen peliminuutin jälkeen takaa-ajoasemaan, kun Rudi Dieter laukoi pallon maaliviivalta verkon perille kentän parhaan pelaajan Jarno Eräsen mainion esityön jälkeen.

Härmän tasoitus tuli toisella jaksolla puolen tunnin kohdalla, kun Jani Räsänen laukoi kuudentoista rajalta vapaapotkusta pallon maaliin.

Pelin lopullinen ratkaisu tuli viisi minuuttia ennen loppuvihellystä, kun Samu Jokela onnistui laukomaan voittomaalin.

Joukkueilla ei peliin juuri panostuksia ollut. Sen myönsi myös kotijoukkueen valmentaja Janne Hyökyvaara.

– Joukkueessa oli muutama pelaaja, jotka halusin nähdä tositoimissa ja he saivat peliaikaa, Pojat jättivät hyvän kuvan itsestään, sanoi Hyökyvaara.

– Ensimmäisen jakson olimme selvästi altavastaajia, mutta toisella meillä oli omat tilaisuutemme, jatkoi valmentaja.

Sarjassa säilyminen hyvä saavutus

Ensi kaudella Hämeenlinnassa pelaa kaksi Kakkosen joukkuetta, kun Härmä säilytti paikkansa ja FC Hämeenlinna putosi Ykkösestä. Näin pitkästä aikaa Hämeenlinnassa on tarjolla ensi kesänä paikalliskamppailuja Suomen kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla.

– Meille oli aivan loistava suoritus tämä sarjapaikan uudistaminen. Se oli maksimitavoite ja olen tosi tyytyväinen. Toivottavasti saamme joukkueen kokoon jo hyvissä ajoissa ja pääsemme aloittamaan harjoittelun joulukuussa. Paikallisottelut tuovat värikkäitä pelejä ja toivottavasti hämeenlinnalaisyleisö herää myös näihin, sanoi Janne Hyökyvaara.

Kauden viimeisen sarjapelin parhaimmistoa hämeenlinnalaisista olivat Mikko-Petteri Latosaari ja Santeri Lintunen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic