Urheilu

Härmä piti nousuhaaveet elossa murskavoitolla

Raisio toistamiseen vastaantulija Härmää vastaan.
Eerika Lähdekorpi on tehnyt vihreäpaitaiselle Härmälle tällä kaudella jo 15 maalia. KUVA: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Härmä otti lauantaina naisten Kakkosessa elintärkeän pakkovoiton Raisio Futiksen vieraana. Härmä ei jättänyt suosikkina mitään sattuman varaan vaan haki kolme pistettä maalein 7–1 (3–1). Kauden ensimmäisen kohtaamisen Härmä oli voittanut 7–0.

Härmän maaleista vastasivat Eerika Lähdekorpi ja Vilma Mahlio. Hämeenlinnalaisten ja koko Kakkosen lohkon paras maalintekijä Lähdekorpi paukutti neljä ja Mahlio kolme.

Härmä olisi voinut ratkaista ottelun melkein milloin vain, mutta ratkaisun hetki koitti 50 peliminuutin jälkeen. Vieraat iskivät tuolloin neljän minuutin sisään kolme maalia ja etenivät 6–1-johtoon.

Viime kierrosten kolmen peräkkäisen tappion myötä nousukarsintataistelun ytimestä pudonnut Härmä piti voitolla nousuhaaveet yhä elossa. Ero kakkosena olevaan Pallo-Iiroihin on kuusi pistettä ja kolmantena olevaan TPS 2:een neljä pistettä, ennen kuin turkulaiset pelaavat kierroksen ottelunsa sunnuntaina.

Loppuohjelma on Härmän kannalta kutkuttava. Neljästä viimeisestä ottelusta kolme on selvästi Härmälle suotuisia vastustajia vastaan, minkä lisäksi joukkue kohtaa TPS 2:n. Tappioihin ei enää ole varaa, kun Pallo-Iirot ja TPS kohtaavat myös toisensa vielä kauden lopussa.