fbpx
Urheilu

Härmä taisteli …vieraspisteen

Mainiosti jalkapallon kakkosessa kautensa aloittanut Hämeenlinnan Härmä ei kumarrellut vaasalaista FC Kiistoa ensimmäisessä vierasottelussakaan, joka oli samalla ensimmäinen sarjaottelu ulkona. Varsinkin toisella puoliajalla Härmän peli oli erittäin hyvää, mikä oikeutti tulokseen 2–2 (1–0).

– Peli oli kova taistelupeli ja varsinkin toiseen puoliaikaan olen tyytyväinen. Myös vieraspisteeseen on aina oltava tyytyväinen, ilmoitti Härmän valmentaja Reijo Vuorinen.

Koko päivän jatkuneen sateen takia olosuhteet olivat viileät ja kosteat, mistä johtuen kenttä oli erittäin raskas pelata. Härmä ansaitseekin erityismaininnan siitä, että se oli parhaimmillaan juuri silloin, kun lapikkaan olisi pitänyt jo painaa.

FC Kiisto meni johtoon 20 minuutin kohdalla, kun keskitys osui Mikko Joensuun päähän. Ensimmäinen puoliaika oli ainakin jossakin määrin Kiiston hallintaa, joskaan Härmä ei ollut näkyvästi alakynnessä.

Toista puoliaikaa hallitsi Härmä, ajoittain jopa selvästi. Sillä oli maalipaikkoja ja Aleksi Latvanen sijoittikin pallon rauhallisesti maaliin, kun Kiiston maalivahti Teemu Parpala ja puolustus seikkailivat missä sattuu.

Ilo oli tosin melko lyhyt, sillä kolme minuuttia myöhemmin pallo oli vuorostaan Härmän maalissa. Maaliin mennyt laukaus oli jotenkin erikoinen, sillä se yllätti maalintekijän lisäksi Härmän puolustuksen ja maalivahti Tommi Viikin.

Viisi minuuttia ennen loppua Härmä oli juuri tekemässä vaihtoa loukkaantuneen Jussi-Pekka Sorrin tilalle, kun Juuso Nieminen antoi tarkan kulmapotkin suoraan Ilkka Turuselle, joka sijoitti pallon maaliin toisen kerran tällä kaudella.

Härmällä oli vielä muutama maalipaikka jopa johtomaaliin, mutta yliajasta huolimatta pisteet tasattiin. Koska Härmä oli tappioasemasta noussut osapuoli, olivat tunnelmat Härmän vaihtopenkillä Kiistoa iloisemmat.

– Lähdimme rohkeasti toisella puoliajalla hakemaan tasoitusta ja uskoimme koko ajan nousuumme. Joukkueen taistelu tänään oli erityisesti mieltä lämmittävää, tunnusti Vuorinen. (HäSa)

Asiasanat

Menot