Urheilu

Härmä tasapeliin kärkitaistossa

Hämeenlinnan Härmän naisten edustusjoukkue tasasi sarjapisteet 2–2 (0–1) -lukemin perjantai-iltana Pullerin tekonurmella pelatussa jalkapallon Kakkosen kärkiottelussa Tampereen Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Härmä säilytti kahdeksan pisteen eron Ilvekseen, jolla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Avausjakso pelattiin melko tasaisissa merkeissä. Molemmilla oli omat hetkensä ja maalipaikkoja. Ainoan osuman viimeisteli Ilveksen Pessia Purhonen, joka siirsi maalin edestä Aino Jalosen keskityksen verkkoon.

Toinen jakso alkoikin sitten tehokkaasti. Kahdeksassa minuutissa syntyi kolme maalia.

Ensin Jessica So puski Ilveksen 0–2-johtoon, mutta heti perään toppari Ella Rinta-Filppula tuikkasi kulmapotkun jälkitilanteesta kavennuksen.

Hetkeä myöhemmin keskikenttää hallinnut Saana Tuomala vapautti Eerika Lähdekorven, joka nosti paristakymmenestä metristä pallon maaliin yli hyvin pelanneen Kiira Kaivolan. Tasoitusmaali oli Lähdekorvelle jo kauden 21:s.

Härmällä oli toisella jaksolla useita paikkoja iskeä voittomaali, mutta vedot menivät joko ohi maalin tai Kaivolan ulottuville.

– Olihan tämä ihan värikäs kärkiottelu. Jo avausjaksolle meidän olisi pitänyt tehdä pari maalia ja toisella jaksolla oli paikat, mutta viimeistely ei ollut nyt sillä tasolla mitä pitäisi olla, harmitteli Härmän päävalmentaja Tero Helin.

– Mutta hyvin nousimme kahden maalin takaa tasoihin, se osoittaa henkistä kypsyyttä joukkueelta. Ilves prässäsi ylhäältä kovaa varsinkin avausjaksolla ja heidän maalivahti oli todella hyvä.

Härmän maalivahtitilanne mutkistui kolmisen viikkoa sitten, kun maalivahtikolmikosta kaksi vaihtoi maisemaa.

Perjantaina myös ykkösvahti Satu Seppänen oli poissa ja maalinsuulle asteli Aino Laakso, joka venyi muutamaan tärkeään torjuntaan.

– Jouduimme antamaan tasoitusta ja laittamaan kenttäpelaajan maaliin. Emme saaneet tähän peliin FC Hongasta lainaveskaria. Satu hoitaa loppukauden torjuntavastuun ja B-tytöistä nostetaan maalivahti varalle, Helin kertoi.

– Nyt meillä on kolmen viikon tauko ja sitten vielä kolme sarjapeliä sekä mahdolliset nousukarsinnat. Tämä tasapeli vahvisti asemiamme. Nousu on ilman muuta tavoitteemme. HäSa