Urheilu

Härmä tasapeliin Pullerin keskiviikkoillassa

Härmän Eerika Lähdekorpi yrittää karata vieraiden Jenna Dahlbergilta. Kuva: Tomi Vesaharju
Härmän Eerika Lähdekorpi yrittää karata vieraiden Jenna Dahlbergilta. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Härmä pelasi keskiviikkoillan naisten Kakkosen ottelussa 1–1 (1–1) -tasapelin Pullerilla vierailleen raumalaisen P-Iirojen kanssa.

Kotijoukkue sai otteluun mainion alun, kun se siirtyi ottelun kolmannella minuutilla 1–0-johtoon. Maalin teki puolustaja Ella Rinta-Filppula, joka pääsi laukomaan pallon verkkoon rangaistuspotkusta. Ottelu näytti kääntyvän entistä enemmän hämeenlinnalaiskomentoon 18. peliminuutilla. P-Iirojen Laura Ketolalle näytettiin punaista korttia ja Härmä pääsi pelaamaan loppupuolen yhden pelaajan ylivoimalla.

Kaksi aikaisempaa sarjaotteluaan voittanut vierasjoukkue kuitenkin nousi viisi minuuttia myöhemmin tasoihin Katri Juholan osumalla. Enempää maaleja ottelussa ei lopulta nähty.

– Kyllähän tämä vähän tappiolta tuntuu. Ensimmäinen jakso oli meiltä surkea. Saimme pilkun ja siitä maalin, mutta pilkun jälkeen pelissä ei ollut mitään hyvää. Kiire leimasi tekemistä P-Iirojen prässin alla. Vastustaja sai maalinsa meidän huonosta erikoistilannepelaamisesta. Saamme olla tyytyväisiä, ettei peli kääntynyt ihan väärille raiteille avausjaksolla, sanoi Härmän valmentaja Tero Helin.

Toisella jaksolla Härmän peli parani, mutta tehottomuus vaivasi.

– Hyvää oli se, että paransimme peliämme. Loimme jatkuvasti maalipaikkoja, mutta jos noin laadukkaista paikoista ei onnistu, ei muuta kai ansaitsekaan. Kaikki kunnia myös Pallo-Iiroille, sillä se oli oikeasti hyvä joukkue, Helin arvioi.

Härmä on pelannut Kakkosen A-lohkossa kolme ottelua ja saalistanut niissä neljä pistettä. Sarjataulukossa joukkue on neljäntenä.

Päivän lehti

13.7.2020