fbpx
Urheilu

Härmä tuhlasi tekopaikat tappioksi

Hämeenlinnan Härmän debyyttiottelu Kaurialan epätasaisella nurmella tuotti ruhtinaallisesti tekopaikkoja, mutta Jämsänkosken Ilves hyödynsi tilanteensa tehokkaammin Kakkosen ottelussa. Härmä johti kaksi kertaa, mutta silti vierailija haki täyden pistepotin tuloksella 3–2 (1–1).

Härmän valmentaja Reijo Vuorinen oli tyytyväinen ryhmänsä ilmeeseen.

– Taistelua oli ainakin riittävästi. Tekopaikkoja oli myös riittämiin. Kunpa olisimme saaneet läpiajosta tilanteeksi 2–0, sanoi Vuorinen.

FC Hämeenlinnan kirjoilla oleva lainapelaaja Aleksi Nieminen vei Härmän johtoon jo 21. minuutin kohdalla, kun hän sijoitti oikeaan alakulmaan Aleksi Latvasen esityöstä. Viitisen minuuttia myöhemmin Nieminen pääsi nokikkain Jämsänkosken maalivahdin Arttu Ojalan, mutta Ojala onnistui torjunnassaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen Ilveksen Aki Katajamäki tasoitti, kun hän juoksi hyvin leikaten oikealle ja laukoi vasempaan kulmaan. Samalla Ilves sai kauden avausmaalinsa kolmannessa pelissä 210 minuutin urakoinnin päätteeksi.

Jussi Ojala osui välittömästi

FC Hämeenlinnan lainapelaaja Jussi Ojala, 18, tuli kentälle tauolta. Hän ehti olla kehissä vain parisen minuuttia, kun hän teki johtomaalin Latvasen hienon esityön jälkeen. Kärkipelaaja Anssi Laine päästi tilanteessa pallon hyvin ohitseen Ojalalle ja sitoi samalla kahden puolustajan itsensä vartiointiin.

– Taisi olla Ojalan ensimmäinen kosketus palloon, sanoi Vuorinen.

Vasemmalla laidalla näkyvästi avausjakson viilettänyt Nieminen joutui keskikentän keskustaan, kun kuumeinen Joni Lindroos tuli tauolla vaihtoon. Nieminen tulitti kertaalleen hyvin vapaapotkun.

Toppari Ilkka Turunen pelasti kertaalleen pallon maaliviivalta peliin.

Vierailijan toppari Jarmo Häkkinen tasoitti kulman jälkitilanteesta 67. minuutilla. Vartti ennen loppua Tommi Temonen sinetöi vierasvoiton mainion kuvion päätteeksi.

Härmällä riitti toisella jaksolla tilanteita. Hyvän ottelun hyökkäyssuuntaan pelannut Jussi Heikkinen oli kerran täysin avopaikassa tuloksetta. Härmä sai myös epäsuoran vapaapotkun boksissa, mutta sekin jäi hyödyntämättä.

Jussi Ojala järkeili Laineelle loistopaikan, mutta Ilveksen maalivahti Ojala torjui.

– Liian helppoja menee omaan päähän. Vähän liikaa menee myös omiin, sillä kolme meni tällä kertaa, Vuorinen sanoi.

Kolmantena FC Hämeenlinnan lainapelaajana Härmän ryhmässä uurasti Mikko-Petteri Latosaari, mutta hän jäi kolmikosta näkymättömimmäksi.

– Maalivahti Tommi Viik oli taas tosi hyvä, kehui Vuorinen luottovahtia.

Härmän alakerta Tuomas Kilkka, Ilkka Turunen, Marko Kouhia ja Jani Räsänen joutui muutaman ratkaisevan kerran turhan helposti yllätetyksi. (HäSa)

Asiasanat

Menot