Urheilu

Härmälle selvä voitto, mutta nousukarsintahaaveet kaatuivat

Selvä vierasvoittokaan ei riittänyt Hämeenlinnan Härmälle säilyttämään Ykkösen nousukarsintaoljenkortta jalkapallon naisten Kakkosessa lauantaina.

Härmä vei Kaarinan Pojilta kolme sarjapistettä maalein 4–1, mutta Rauman Pallo-Iirojen voitto Tampereen Pallo-Veikoista ja Turun Palloseuran kakkosjoukkueen voitto Nice Futiksesta varmistivat Härmän jäämisen A-lohkossa parhaimmillaan kolmanneksi.

Sarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. Härmän ero TPS 2:een on neljä ja Pallo-Iiroihin kuusi pistettä. TPS ja Iirot kohtaavat viimeisellä kierroksella.

Härmä pelaa vielä TPS 2:ta ja Paimion Hakaa vastaan.

– Tärkeintä, on että voitto tuli ja joukkueessa on henki päällä. Mitään masentumista ei ollut havaittavissa. Emme halua antaa pisteitä kenellekään. Olemme lahjoittaneet niitä tällä kaudella jo riittävästi, ja siksi Hämeenlinnassa ei tänä syksynä pelata karsintoja, Härmän päävalmentaja Tero Helin tuumasi.

Härmän peliesitys ei jättänyt valmennukselle valittamista. Ella Rinta-Filppula rangaistuspotkulta ja Mira Järvenpää veivät Härmän tauolle 2–0-johdossa, ja Annabella Nummelinin kavennuksen jälkeen lohkon maalintekijätilastoa 18 osumalla johtava Eerika Lähdekorpi viimeisteli vielä kaksi maalia.

Lisäksi vieraat kolauttivat pari kertaa ylärimaan.

– KaaPo ei prässännyt kovin ylhäältä, niin saimme pelistä otteen. Pelillisesti hieno suoritus joukkueelta. Toisella jaksolla KaaPo nosti prässiä, mutta kun puolustus kesti alkurynnistyksen, alkoi taas löytyä tiloja. Keskikenttä oli todella hyvä, ja pääsimme murtautumaan joka kaistalta, Helin hehkutti. HäSa