Urheilu

Härmän hirmuinen voittoputki katkesi yllättäen

Hämeenlinnan Härmän voittoputki tuli päätökseen jalkapallon naisten Kakkosessa juuri ennen kesätaukoa. Lauantain kotiottelu Åbo IFK:ta vastaan oli melkoista tervanjuontia, ja Härmä jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalitta ja ilman sarjapisteitä.

Turkulaiset veivät Pullerilta voiton Emmiina Varjosen 78. minuutin maalilla. Maali syntyi oman puolen pallonmenetyksen jälkeen heti, kun Härmä oli siirtynyt hyökkäävämpään kolmen puolustajan ryhmitykseen.

– Kun kaveri puolusti koko pelin, nostimme yhden pelaajan lisää kärkeen. Totta kai he iskivät heti vastaan. Kai siinä valmentajankin pitää katsoa peiliin. Kuitenkin kolme pistettä kiinnostivat tasuria enemmän, Härmän päävalmentaja Tero Helin puntaroi.

Härmä hallitsi ottelua ainakin näennäisesti. Pallo pysyi suurimman osan ajasta hämeenlinnalaisten jaloissa, kun ÅIFK keskittyi katkomaan, rikkomaan ja lopussa puolustamaan koko joukkueen voimin.

Kotijoukkue sai silti lukuisia maalipaikkoja, joista parhaat aukenivat oikeastaan vasta viimeisen viiden peliminuutin aikana. Tarkkuus puuttui härmäläisiltä, mutta Janina Orell ÅIFK-maalilla pelasi myös hyvin.

– Tappio tuli vähän kurjaan paikkaan, kun tauko alkaa, enkä uskonut, että se tappio tulee juuri ÅIFK:lle. Tekeminen oli vähän näennäistä. Kun piti ratkaista, menimme tilanteisiin löysästi tai annoimme heikkoja syöttöjä, Helin arvioi.

– Siitä pitää olla tyytyväinen, että saamme edelleen rakennettua maalipaikkoja, emmekä lähde roiskimaan. Tekemisen pitää olla vain terävämpää tauon jälkeen.

Härmä johtaa Kakkosen A-lohkoa, kun sarja jää puolivälin kesätauolle. Ero toisena olevaan Ilveksen kakkosjoukkueeseen on kolme pistettä, kun Ilveksellä on ottelu vähemmän pelattuna. Tamperelaisten ainoa tappio on juuri Härmälle.

Härmä voitti kauden kahdeksan ensimmäistä ottelua maalierolla 30–1. Hyökkääjä Eerika Lähdekorpi on kaikki kolme lohkoa huomioiden 12 maalillaan maalipörssin toisena.

– Ei tässä pidä murehtia. Kevätkierros on ollut hyvä. Pistemäärä on sellainen, mitä lähdimme hakemaan. Meillä on nyt hyvät pisteet lähteä syksyyn, kun katsoo muiden lohkojen pisteitä, Helin sanoi.

Kausi jatkuu Härmällä 4. heinäkuuta FC Nokian vieraana. HäSa

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic