Urheilu

Härmän maalivahdit vaihtavat maisemaa – B-tyttöjen ykkösmaalivahdille iso vastuu nousukamppailussa

Naisten Kakkosen A-lohkoa johtavan Hämeenlinnan Härmän pelaajatilanne heikkenee ennen kauden ratkaisuhetkiä. Kolmesta maalivahdista kaksi siirtyy muualle elokuun alkaessa ensi viikolla.

Päävastuun torjuntatyöstä kantanut Pilvi Pikivirta muuttaa Ouluun harjoittelemaan liigaseura Oulu Nice Soccerin kanssa. Hän kuitenkin pelaa loppukauden yhä Kakkosta pohjoisen alueen C-lohkon kärkijoukkueessa Tornion Pallo -47:ssa. Pikivirralla on sopimus TP-47:n kanssa myös ensi kaudesta.

18-vuotias Pikivirta on pelannut Härmän 13 ottelusta seitsemän päästäen vain yhden maalin. Hän vartioi hämeenlinnalaisten maalia viimeisen kerran perjantain 7–0-murskavoitossa TPS 2:ta vastaan.

Myös Härmän maalivahdeista kokenein, 21-vuotias Kerttu Penttinen lähtee Hämeenlinnasta. Kaksi ottelua tällä kaudella pelannut Penttinen muuttaa Joensuuhun opiskelemaan. Hän edustaa jatkossa Ykkösessä pelaavaa FC Herttaa.

Härmän edustusjoukkueeseen jää nyt vain yksi maalivahti, tällä kaudella viisi ottelua Kakkosessa pelannut ja yhden maalin päästänyt Satu Seppänen. Hän on pelannut tällä kaudella enimmäkseen Härmän ja HJS:n yhteisjoukkueessa B-tyttöjen Ykköstä.

Härmän naisten päävalmentajan Tero Helinin mukaan Seppänen keskittyy loppukauden edustuksen peleihin ja torjuu nuorten maalilla, jos ehtii. Muut maalivahdit otetaan tarvittaessa lainalle.

– Meillä oli kauden alussa hyvä maalivahtitilanne, mutta nyt on paljon Satun varassa. Emme pysty nyt pitämään kahden maalivahdin rotaatiota, ja jos jotain sattuu Satulle, olemme vähän tyhjän päällä, Helin toteaa.

– Yritämme saada ainakin (kärkiotteluun 17.8.) Ilvestä vastaan jonkun lainaan, koska Satu ei pääse siihen. Muuten pelien pitäisi olla hallinnassa.

Lisäksi Härmän keskikentän runkopelaaja Oona Aaltonen muuttaa elokuussa Raumalle ja puolustaja Oona Vuoltee Tampereelle, mutta he pelaavat vielä loppukauden Härmässä.

– Se on (Kakkosen tasolla) naisissa vähän hankalaa, kun pelaajat lähtevät opiskelemaan, kun taas armeija pitää poikia näillä kulmilla ainakin vuoden pidempään. Hyvää on kuitenkin, että meillä on paljon B-tyttöjä, jotka pysyvät maisemissa. Kenttäpelaajissa kilpailu pysyy vielä, Helin sanoo.

Härmän kautta on jäljellä yhdeksän ottelua sekä mahdolliset Ykkösen nousukarsinnat. Tällä hetkellä Härmä on 36 pisteellä eli vain yhdellä tappiolla kiinni lohkovoitossa ja karsintapaikassa. On siis mahdollista, että Härmä kohtaa Pikivirran uuden seuran TP-47:n nousukarsinnassa. HäSa