Urheilu

Härmän naiset avasivat kauden voitolla

Hämeenlinnan Härmän uskolliset kannattajat saivat nopeaa lohtua miesten torstaisen tappion jälkeen, kun seuran naiset avasivat kautensa perjantaina Pullerilla. Kakkosen A-lohkon ottelussa Härmättäret olivat huomattavasti edellä Turun Palloseuran kakkosjoukkuetta ja 3–1 (3–1) -voitto oli täysin ansaittu.

Perjantain loppulukemat mairittelevat vieraita. Vaikka TPS siirtyi ottelussa kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen johtoon Tyra Juslinin kaukolaukauksella, ei paremmuudesta joukkueiden välillä ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä. Viisi minuuttia turkulaisten avausosumasta Oona Aaltonen tasoitti numerot ja toiset viisi minuuttia edellisestä, niin Eerika Lähdekorpi iski illan ensimmäisensä. Aivan jakson lopulla Lähdekorpi sinetöi voiton emännille hienolla laukauksella suoraan Elina Harjulan syöttöön.

Täksi kaudeksi seuran junioreista edustusjoukkueeseen siirtynyt Eerika Lähdekorpi oli pelin jälkeen iloisella mielellä.

– Ensimmäiseksi peliksi tämä oli oikein hyvä esitys. Omat maalini syntyivät harjoitelluilla tavoilla, treenaamme paljon laukauksia keskityksistä. Viihdyn boksissa ja vahvuuteni on ilman muuta maalinteko. Toisella jaksolla alkoivat jo jalat kramppaamaan, mutta sain tsempattua täyden yhdeksänkymmentä minuuttia, Lähdekorpi jutteli.

Härmän vahvuus koleassa illassa oli vahva keskusta alhaalta ylös. Topparit Iida Laaksi ja Henriikka Taavitsainen pitivät TPS:n kärjet pois maalipaikoilta ja heidän edessään varsinkin toisella jaksolla kentälle juossut Elina Hämäläinen oli itse varmuus. Hyökkäyksessä Elina Harjula, Oona Aaltonen ja Eerika Lähdekorpi olivat liian viisaita ja liukkaita turkulaisten alakerralle. Puoliajalla kentältä lievän loukkaantumisen jälkeen pois vaihdettu Alisa Ollikainen sekä toisen jakson pelannut Essi Järvinen tulevat myös heiluttamaan vastustajien verkkoja alkaneella kaudella.

Härmän päävalmentaja Tero Helin oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Erityisesti tänään ilahdutti se maltti, millä pelasimme itsemme paineen alta pois. Sitä on harjoiteltu ja siihen uskomme jatkossakin. Myös murtautumiset hyökkäyspäässä onnistuivat hyvällä prosentilla, Helin jutteli ottelun päätyttyä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic