Urheilu

Härmän naiset lohkovoittoon

Ennen nousukarsintoja vielä yksi ottelu A-lohkossa.
Härmän neljännen maalin tehnyt Oona Vuoltee (vas.) ja TuPyn Eveliina Koivu taistelivat pallosta Pullerin tekonurmella.

Hämeenlinnan Härmän naisten joukkue varmisti myöhään perjantai-iltana Kakkosen A-lohkon voiton, kun se kaatoi ylivoimaisen esityksen jälkeen lohkokakkosen Turun Pyrkivän maalein 4–0 (3–0). Lohkon piikkipaikka takaa Härmälle paikan Kakkosen nousukarsintoihin, joissa vastaan tulee kahden muun lohkon ykköset sekä paras lohkokakkonen. Vastustajat ovat selvillä viimeisen sarjakierroksen jälkeen joka pelataan viikon päästä lauantaina.

Viimeistään perjantaina kävi selväksi, että täysin oikea joukkue tulee jatkamaan kohti nousukarsintaa. Tero Helin taustajoukkoineen on tehnyt loistavaa työtä kaupungin naisten edustusjoukkueen kanssa ja joukkueen pelaamisesta näkee, että harjoituksissa on käytetty päätä ainakin yhtä paljon kuin jalkoja. Härmän peli perustuu pallon ja pelaajien liikkeeseen kohti vastustajan vapaaksi jättämiä alueita ja pelattavana olevien pelaajien määrä pallollisen tueksi on suorastaan ihailtavan suuri. Toisin sanoen, tila kentällä käytetään ja täytetään ilman että tekemistä leimaisi kiire missään vaiheessa.

– Tätä on nyt muutama vuosi harjoiteltu ja tällä kaudella on keskitytty erityisesti hyökkäyspelaamiseen. Tänään se näkyi siinä, kuinka hyvin pääsimme Pyrkivän prässin alta pois. Erittäin hyvä esitys ja viimeisessä sarjaottelussa voimme nyt tarjota minuutteja hieman vähemmän pelanneille pelaajille, Härmän tyytyväinen päävalmentaja Tero Helin ennakoi jo tulevaa.

Härmä ratkaisi kärkikamppailun jo ensimmäisellä jaksolla. 12 minuuttia oli pelattu, kun vihreäpaidat näyttivät jälleen yhden kuvion harjoituskentiltä. Kulmapotku pelattiin kuudentoista rajalle Oona Aaltoselle joka latasi hetken ja lopulta vapautti vastustamattoman laukauksen Pyrkivän maalin ylänurkkaan. Viisi minuuttia myöhemmin hienon pelin keskikentällä pelannut Aaltonen jakoi pallon laitaan Vilma Mahliolle, joka onnistuneen haaston jälkeen löysi maalilta Ella Jurvasen. Elina Harjula osui vielä jakson loppuun ja Oona Vuoltee sinetöi loppunumerot toisen jakson puolivälissä. HäSa