Urheilu

Härmän naiset yrittää oppia lähes täydellisestä viime kaudesta – Tavoitteena taas kovan lohkon voitto Kakkosessa

Härmä aloitti naisten Kakkosen viime kauden jäljillä lohkovoittoa puolustaen.
Härmässä viime vuonnakin pelannut Anni Konttinen teki joukkueen toisen maalin kauden avauksessa. Kuva: Riku Hasari
Härmässä viime vuonnakin pelannut Anni Konttinen teki joukkueen toisen maalin kauden avauksessa. Kuva: Riku Hasari

Viime syksynä yhdellä maalilla nousukarsinnan hävinnyt Hämeenlinnan Härmä aloitti vahvasti uudenkin kauden jalkapallon naisten Kakkosessa. Porin Nice Futis hävisi sunnuntain avauskierroksella Härmälle Luvialla 0–3 (0–1).

Härmän selvästi hallitsemassa ottelussa maalinteossa onnistuivat Ella Kinnunen 31 minuutin pelin jälkeen, Anni Konttinen 70 minuutin kohdalla ja Mira Järvenpää 87. minuutilla. Vaihtopelaaja, HJS-juniori Erin Ingalsuo alusti toisen puoliajan molemmat osumat.

Päävalmentaja Tero Helin piti esitystä talven jälkeen yllättävänkin hyvänä.

– Kun sitä nousua ei tullut, se puhalsi pelaajien palkeita tyhjäksi. Olemme vetäneet niitä aika rikkonaisella ryhmällä. Osa pelaajista lähti muualle opiskelemaan ja helmikuussa oli flunssakausi. Tekeminen ei näyttänyt hyvältä missään vaiheessa, Helin kertoi.

– Tulos oli hyvä ja peli oli valmiimpaa, kuin mitä osasin odottaa. Kaveri sai yhden maalipaikan, ja me pystyimme rakentamaan hyökkäyksiä ihan hyvin. Hyvä, että niitä maalipaikkoja tulee, mutta ne maalitkin on ansaittava.

Härmän joukkue tällä kaudella on lähes samanlainen kuin viime vuoden nousukarsinnoissa. Henriikka Taavitsainen, Aliisa Haljoki ja Oona Vuolle vaihtoivat maisemaa opiskelujen takia, ja HJS:n junioreista lainatut lahjakkuudet Katariina Kosola ja Saana Tuomala pelaavat tällä kaudella Helsinki Football Academyssä.

Muut avainpelaajat kuten maalikuningatar Eerika Lähdekorpi, Oona Aaltonen ja Vilma Mahlio jatkavat, kuten myös päävalmentaja Helin. Heistä Lähdekorpi ei tosin ollut joukkueen mukana vielä Satakunnassa loukkaantumisen takia.

Härmä hävisi viime kaudella Kakkosessa vain kaksi ottelua. Helinin mukaan kokemuksesta on pyritty ottamaan oppia, kun tavoitteet ovat säilyneet samana: Härmä lähtee jälleen voittamaan lohkoaan.

Joukkue yrittää olla vahvempi niin henkisesti kuin fyysisesti. Jälkimmäisellä puolella apuna on yleisurheiluvalmentajanakin tunnettu Miikka Kelo.

– Viime kausi meni pelillisesti hyvin karsintoihin asti, mutta karsinnat olivat uusi tilanne joukkueelle. Sitä hypetystä ei osattu käsitellä eikä sitä, että pohjoisessa tulee pataan isossa pelissä. Nyt tiedämme, että täytyy vain pitää joukkue rauhallisena pois kaikesta hössötyksestä, Helin pohti.

– Pelistä opimme, että viimeistään karsintapeleihin pitää saada fyysisyyttä. Sillä HauPa meidät tylsytti. Ne jotka pystyivät harjoittelemaan, vetivät hyvän talven ja heillä ei ainakaan pitäisi kunnon loppua kesken. Fysiikka on mennyt monella pelaajalla paljon eteenpäin.

Härmä saa yhä tukea myös HJS:stä, jonka kanssa sillä on yhteistyösopimus. Käytännössä Härmä pyörittää hämeenlinnalaista naisten edustusjalkapalloa ja HJS vanhimpia junioreita.

Lounaiseen Suomeen painottuva A-lohko on naisten Kakkosen lohkoista kenties kovin. Härmän pääkilpailija on toinen syksyllä nousukarsinnassa pettynyt lohkovoittaja, Nurmijärven Jalkapalloseura. Lisäksi tasoa lohkoon tuo Ykkösestä pudonnut Tampereen Pallo-Veikot.

Härmä pelaa ensimmäisen kotiottelunsa ensi lauantaina juuri NJS:ää vastaan.

Naisten Kakkosessa pelataan kolme kymmenen joukkueen lohkoa kaksinkertaisina sarjoina, joiden voittajat ja paras lohkokakkonen selviytyvät nousukarsintaan. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020