Urheilu

Härmän naisilla on uusi suunta

Härmän naisten jalkapallojoukkue on täynnä virtaa muutaman vaisumman kauden jälkeen. Viime kesänä Kakkosessa pelaajapulaa potenut joukkue on saanut rinkiinsä 21 pelaajaa, ja meno on ollut jo talvikauden harjoituksissa vauhdikasta.

Viime kausi Härmällä oli vielä selviytymistaistelua, mutta perjantaina alkavalla kaudella tavoitellaan jo kymmenen joukkueen A-lohkon kärkisijoja.

– Nyt meillä on ihan toisenlainen meininki kuin viime kaudella. Tavoitteenamme on taistella sijoita 2–3 ja seuraavana vuonna jo noususta takaisin Ykköseen, suunnittelee joukkueen uusi päävalmentaja Tero Helin.

Helinin mukaan varsinkin Härmän pallollinen tekeminen on parantunut.

– Pelaaminen on jo aika hyvällä tasolla. Lähdemme rohkeasti jokaiseen peliin kontrolloimaan kentän tapahtumia, vaikka sen takia joitakin tappioita kärsisimmekin, Helin pohtii.

Härmä on saanut riveihinsä uusia pelaajia muun muassa JanPasta ja Valkeakoskelta.

– JanPasta tullut Hanna Suhonen ja vuoden tauon jälkeen pelihommiin palannut Elina Hämäläinen ovat meille tärkeitä pelaajia. Molemmat vahvistavat keskikenttäämme, ja Elina tuo lisäksi johtajuutta nuoreen kokoonpanoomme. Maalivahtiosastolle saimme puolestaan Hakan naisista Kerttu Penttisen, jolta odotan myös paljon, Helin sanoo.

Härmä pelaa kauden ensimmäisen Kakkosen ottelunsa perjantaina kello 19 Pullerin tekonurmikentällä. Joukkue kohtaa Turun Palloseuran juniorijalkapallon joukkueen (TPS 2).

– Tepsi on kova vastustaja, jos sillä on mukana B-tyttöjen Ykkösessä ja SM-sarjassa pelaavia tyttöjä. Odotan kyllä heti tiukkaa ottelua, Helin pohtii.

Härmän ja TPS:n lisäksi Kakkosen A-lohkossa pelaavat Football Club Nokia, porilainen Nice Futis, Paimion Haka, raumalainen Pallo-Iirot, Tampereen-Viipurin Ilves-Kissat, Ylöjärven Ilves, Turun Pyrkivä ja Turun Weikot. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic