Urheilu

Härmän naisille tappio kotiavauksesta

NJS oli maalin verran parempi Pullerilla.
Härmän Laura Lähdekorpi ennättää palloon ennen NJS:n Peppi Puhakkaa. Kuva: RIKU HASARI
Härmän Laura Lähdekorpi ennättää palloon ennen NJS:n Peppi Puhakkaa. Kuva: RIKU HASARI

Hämeenlinnan Härmän naisten edustusjoukkueen kauden toinen ottelu Kakkosessa ei tuonut täydennystä joukkueen pistepussiin. Vierasvoitolla kautensa avannut Härmä joutui taipumaan kotiavauksessaan, kun Nurmijärven Palloseura otti nimiinsä kauden toisen voittonsa lukemin 1–0 (0–0). 

Härmän päävalmentaja Tero Helin oli tappiosta huolimatta kohtuullisen tyytyväinen joukkueensa ensiesiintymiseen Pullerin tekonurmella.

– Lähdimme otteluun hyvin ja saimme painetta vastustajan päätyyn. Tiesimme, että heillä on todella hyviä jalkoja alakerran pelinrakenteluun emmekä halunneet juosta itseämme puhki prässäämällä liian ylhäältä. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme itse luomaan liian vähän paikkoja, mutta toisella puolikkaalla laskin meille ainakin kolme laadukasta maalipaikkaa. Valitettavasti vastustaja käytti omansa paremmin hyödyksi, Helin kertoi ottelun jälkeen. 

Lauantaiaamun ottelu oli hyvin tasainen. Maalipaikoilla ei kumpikaan juhlinut, joten lopulta yksi ainoa riitti kolmeen pisteeseen. Kotijoukkueen kannalta harmittavasti sen teki vierailija NJS, kun toista jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia. Oona Seveniuksen kuljetus meni jokaiselta Härmäläiseltä ohi ja oikealta pallon kanssa edennyt Sevenius laukoi joukkueelleen pisteisiin riittäneen osuman. Kunnon loppukiriä ei vihreäpaidoilta nähty, Anni Konttisen puolittaista läpiajoa ja Ella Rinta-Filppulan niukasti ohi sujahtanutta laukausta lukuun ottamatta. 

Härmättärien kapteeni Laura Långvik ei valmentajansa tavoin halunnut liikaa moittia omiensa otteita. 

– Tänään jouduimme oikeastaan ensimmäiseen tasonmittaukseen tällä kaudella ja mielestämme pysyimme hyvin NJS:n kyydissä mukana. Taito maalinteossa erotti kuitenkin joukkueet, meidän olisi pitänyt paikoistamme osua paremmin. Pari pahaa poissaoloa hyökkäyksestämme verottaa pallollista peliämme ylhäällä, mutta mielestäni olemme pelanneet alkukauden jopa yllättävän hyvin lähtökohtiin nähden. Ykkönen olisi ollut meille liikaa, mutta luottavaisena jatkamme Kakkosta eteenpäin. HäSa 

Päivän lehti

3.7.2020