Urheilu

Härmän naisten kaudelle katkera loppu Pullerilla

Nousuhaaveet Ykköseen haihtuivat hermostuneeseen esitykseen.
Härmän Vilma Mahlio on jäänyt HauPan Eveliina Heikkisen (vas.) ja Katariina Kuivamäen väliin lauantain ottelussa.

Härmän naisten edustusjoukkueen haave noususta ensi kauden Ykköseen kariutui lauantain alkuillassa Pullerin tekonurmella. Ensimmäisen osaottelun 2–1-tappioasemasta kotipeliin lähtenyt Härmä joutui tyytymään kannattajiensa pettymykseksi 2–2 (0–1) -tasapeliin Haukiputaan Palloa vastaan. Näin oululaiset varmistivat nousunsa yhteismaalein 4–3.

Härmän päävalmentaja Tero Helin oli ottelun jälkeen kuin maansa myynyt.

– Nyt on todella pettynyt olo. Harmittaa eniten tyttöjen puolesta, jotka nyt matkaavat koppiin päät painuksissa. Vastustajalle kuitenkin kaikki kunnia ja tunnustus noususta, se oli selvästi fyysisempi joukkue kuin yksikään omassa lohkossamme tällä kaudella kohtaamistamme joukkueista. Lisäksi HauPa puolusti erittäin alhaalla eikä jättänyt meidän hyökkäyspelaamisellemme juurikaan tilaa, Helin kehui nousijajoukkuetta.

Härmä oli kauden tärkeimmällä hetkellä kuin varjo itsestään.

– En tiedä oliko tytöillä liikaa jännitystä mukana. Nämä ovat kuitenkin uusia tilanteita monille ja toki myös itsellä on peiliin katsomisen paikka. Tänään koitimme prässätä HauPan pelinavaamista syvältä, mutta emme siinä onnistuneet. Lisäksi oma pallollinen pelimme ei ollut riittävän hyvää. Ylpeä olen kuitenkin siitä, että jokainen tyttö jätti kaiken mahdollisen kentälle, Helin kiitti myös omaa joukkuettaan.

Kotijoukkueen pelaamisesta puuttui lauantaina se selkeys ja rauhallisuus, mikä on kauden aikana kannatellut sitä aina nousukarsintaan asti. Pallollisen pelaajan ratkaisut olivat hätäisiä, aivan kuin peli olisi pitänyt saada yhteistuloksen osalta positiiviseksi mahdollisimman pian. Peli oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla todella kapealla eikä etenkään hyökkäyssuuntaan oikeaa laitaa käytetty juuri lainkaan. Ihmetellä täytyy myös valmennuksen päätöksiä vaihtaa kenttäkoostumusta ja pelipaikkoja pelkästään ensimmäisen jakson aikana 3–4 kertaa.

Härmä joutui ottelussa takaa-ajajaksi ensimmäisen jakson loppupuolella harmittavan oman maalin seurauksena. Käsikirjoitus toiselle jaksolle selkeni niin, että varmistaakseen nousunsa varsinaisella peliajalla kotijoukkueen pitäisi osua vähintään kolmesti. Jakso alkoi toivoa herättävästi, kun Eerika Lähdekorpi osui neljän minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen Anni Konttisella oli elämänsä tilaisuus tasoittaa yhteistulos, mutta ohjaus kimposi kuitenkin HauPa-maalin tolpasta ulos.

Kaksikymmentä minuuttia ennen ottelun päätöstä Härmän kausi romahti, kun Sara Kuotesaho puski maalin edestä joukkueensa uudelleen johtoon. Maali tarkoitti sitä, että kotijoukkue tarvitsi nousuun kolme maalia ja kaikki niin kentällä kuin katsomossakin tiesivät tilanteen mahdottomuuden. Härmän kauden viimeisen maalin laukoi nimiinsä Elina Harjula, mutta juhlat kuuluivat Haukiputaan Pallolle. HäSa

Teksti: Jari Virtanen

Synkkä 2018

Hämeenlinnalaisen edustusjalkapalloilun ystävältä kysytään tällä hetkellä pitkää pinnaa ja jopa kohtuutonta määrää optimismia tulevaisuuteen. Kaupungin asema suomalaisen jalkapallokartan mustana pisteenä vahvistui lauantaina, kun kaupungin naisten lippulaiva koki karmaisevan pettymyksen omassa nousukarsinnassaan.

Karsinnan ratkaisevassa osassa oli vaikea sanoa, kumpi vaikutti hermostuneemmalta, joukkueen pelaajat vai valmennus. Kun ensimmäinen taktinen vaihto tehdään kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen, herää kysymys kauden tärkeimpään otteluun valmistautumisesta. Vaihdon seurauksena joukkueen pallollisen pelin ehdoton sielu, Saana Tuomala joutui kylmänä vaihtopelaajana keskelle kuumana käyvää nousutaistelua.

Härmän peli ei missään vaiheessa noussut tasolle, millä se piti oman maalinsa naisten Kakkosessa käytännössä koskemattomana koko kauden ajan. Tason romahtaminen kauden kovimmalla hetkellä jättää jälkeensä monta avointa kysymystä, joiden selvittämiseen on aikaa jälleen kerran koko pitkä talvi.

Jari Virtanen

 

Päivän lehti

29.2.2020