Urheilu Hämeenlinna

Härmän otti selvän kotivoiton – Helin: “Tämä oli hyvä paluu tauolta”

Nousukarsintatavoite aikataulussa, mutta pistemenetyksiin ei ole varaa.
Vilma Mahlio onnistui kertaalleen maalinteossa NiceFutista vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju
Vilma Mahlio onnistui kertaalleen maalinteossa NiceFutista vastaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Härmä hoiti varmasti pisteet helteisellä Pullerin tekonurmella, kun naisten jalkapallon Kakkosessa lohkojumbo porilainen NiceFutis kaatui maalein 6–0 (1–0).

Peli oli täysin yhtä maalia ja jo avausjaksolla Härmällä oli lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta ainoa osuma syntyi rangaistuspotkusta, joka upotti Ella Rinta-Filppula.

Heti toisen jakson alkuun sitten myös Vilma Mahlio ja Eerika Lähdekorpi onnistuivat maalinteossa. Vaihdosta tullut Tuuli Viinikka kahdella osumallaan ja peliä hyvin rakentanut Ella Jurvanen viimeistelivät loppulukemat.

– Teimme avausjaksolla maalinteosta vaikeaa, mutta onneksi heti toisen jakson alussa alkoi osua. Tämä oli hyvä paluu tauolta, pirteää tekemistä joukkueelta. Vastustajan rakentelun karvasimme jo ylhäällä, eikä heillä ollut paikkoja, iloitsi Härmän päävalmentaja Tero Helin.

Ottelu avasi sarjan toisen puolikkaan ja Härmä on lohkossa toisena taistelemassa tavoitteena olevasta paikasta nousukarsintaan, johon kolmen lohkovoittajan lisäksi etenee paras lohkokakkonen.

Lohkon kärjessä ilman pistemenetyksiä on Nurmijärven Jalkapalloseura ja Härmän takana Rauman Pallo-Iirot vaanii pisteen päässä.

– Meillä on nyt pari viikkoa seuraaviin peleihin, joissa tulee vastaan juuri nuo kaksi muuta lohkon kärkijoukkuetta. Ainakin maalintekoa pitänee harjoitella, Helin naurahti.

– Olemme ihan aikataulussa nousukarsintatavoitteen kanssa, mutta syyskierroksella ei saa tulla juurikaan pistemenetyksiä, esimerkiksi Pallo-Iiroja vastaan. Kaikki pisteet ovat tärkeitä, kun lohkokakkosia aletaan vertailla. HäSa