fbpx
Urheilu

Härmän taistelu …paikasta jatkuu

Kaksi edellistä otteluaan Kakkosen länsilohkossa voittanut Hämeenlinnan Härmä ei perjantaina pystynyt parantamaan asemiaan, vaan pysyy tiukasti säilymistaistelussa hävittyään sarjapaikkansa jo aiemmin käytännössä varmistaneelle Tampereen Pallo-Veikoille 4–2 (3–1).

Neljän lohkon heikoin kolmanneksi viimeinen putoaa ja se on nyt 13 pisteen Sporting Kristina. Härmä on vain kolme pistettä sitä edellä.

– Voitolla olisimme päässeet samoihin pisteisiin muiden lohkojen kahdeksikkojen kanssa, mutta ei. Nopean avausmaalin jälkeen passivoiduimme eivätkä kokeilutkaan oikein onnistuneet. En halua opettaa mitään kilpikonnapuolustusta, vaan pelaamista rohkeasti ylöspäin, sanoi Härmän valmentaja Janne Hyökyvaara.

Härmällä oli jo ennen ottelua pelannut 30 miestä ja listaan saatiin kaksi nimeä lisää. FC Hämeenlinnasta saatiin vuokralle Joonas Meronen lomamatkalla olleen Tommi Viikin tilalle, lisäksi HJS Akatemiasta tullut laitapuolustaja Juho Saarinen korvasi puoliajalla Jani Räsäsen.

– Juho onnistui erinomaisesti. FC:n kanssa oli sovittu, että jos Viik on sivussa, niin Meronen saa peliaikaa, Hyökyvaara sanoi.

Ainoastaan Marko Kouhia oli pelannut kaikki 17 ottelua. Enää ei listalla ole yhtään pelaajaa, sillä Kouhia istui koko ajan vaihdossa.

– Pelaajia pitää kierrättää. Lisäksi kokeilimme nyt uutta systeemiä, jossa peliä levitetään enemmän laidoille.

Aaro Forss teki viidennellä minuutilla 0–1-maalin, mutta siihen hyökkäyspelin ilonaiheet lähes jäivätkin, vaikka Anssi Laine tekikin 3–2-maalin toisen jakson alussa. Forss loukkaantui ja Jussi Ojala korvasi hänet 29:nnellä minuutilla.

TPV oli alussa kipsissä, mutta Jaakko Rönkön tulo kentälle 21:nnellä minuutilla oli selvä piristysruiske. Tilanteita alkoi kertyä solkenaan Merosen maalille. Joukkue sai kaikki neljä maaliaan karkeista puolustuksen virheistä, Merosen maaleja niistä ei ollut yksikään.

– Puolustuspelissä riittää opettelemista, Hyökyvaara myönsi.

TPV:n 4–2-maalin jälkeen 5–2 oli lähempänä kuin 4–3. Se kertoo olennaisen pelin lopusta. (HäSa)

Asiasanat

Menot