fbpx
Urheilu

Härmättäret palasi voittokantaan kotonaan – "Seuraavaksi vastaan tulevat päävastustajamme"

Hämeenlinnan Härmän orastava tappioputki Kakkosessa meni poikki TPS:n kustannuksella.
Härmä ponnisti TPS:n kakkosjoukkuetta vastaan torstain ottelussaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Härmän naisten edustusjoukkue palasi voittojen tielle kahden tappion jälkeen torstai-iltana Kaurialassa. Kakkosen A-lohkon ottelussa Härmän paremmuuden sai tuta Turun Palloseuran kakkosjoukkue, joka poistui länsirannikolle 1-0 (0-0) -tappio niskassaan. Voittonsa ansiosta Härmättäret jatkaa taisteluaan lohkon kärkisijoista kahdeksan ottelukierroksen jälkeen.

Kauden kuudes voitto tuli hämeenlinnalaisille lopulta kovan työn jälkeen. Kaurialan pelialusta ei todennäköisesti koko kauden aikana tule mahdollistamaan hyvän jalkapallon pelaamista tai katsomista kaupungissa, joten kaikki pisteet pitää ansaita myös jatkossa suoraviivaisella ja kamppailuvalmiilla pelillä. Siinä kotijoukkue oli eilen vastustajaansa edellä ja ansaitsi niukan voittonsa.

– Kyllä kenttä jo parempi oli kuin EPS:aa vastaan, kenttämestarit varmasti yrittävät koko ajan parhaansa sen eteen. Myös tänään maalipaikkojen luominen oli kuitenkin molemmille joukkueille silti vaikeaa, vaikka meidän suunnitelmissamme oli pelata palloa myös maata pitkin, Härmän päävalmentaja Matti Niemi aloitti ottelun perkaamisen sen loputtua.

Niemi oli erityisen iloinen joukkueensa pelaamisessa jo ajoittain nähdyistä viitteistä hyvin sujuneelta alkukaudelta.

– Enemmän tarkennettiin tänään sitä, että jokaiselle löytyy oma pelaaja ylhäältä asti ja siellä saamme aikaan myös riistoja. Silloin matka hyökätä on lyhyempi.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi puolen tunnin pelin jälkeen. Noora Kauranen teki loistavan esityön yläalueen kulmassa ja pelasi pallon maalin tuntumaan Roosa Räikköläiselle, joka sijoitti sen varmasti TPS-maalin takanurkkaan. Maaliin johtanut tilanne oli käytännössä koko ottelun ainoa hyväksi maalipaikaksi tulkittava paikka, sen verran paljon peliä käytiin melko ahtaassa tilassa keskialueella.

– Nyt viikko puhalletaan ja lainausmerkeissä vähän nautitaankin tästä tilanteesta. Sitten palataan arkeen ja tauon jälkeen pelataan neljä erittäin tärkeää peliä yhteentoista päivään. Niissä peleissä periaatteessa sitten mitataan tämä joukkue, kun vastaan tulevat sarjan päävastustajamme, päävalmentaja Niemi pohti.

Torstain parhaimmisto löytyi Härmältä puolustuslinjasta ja erityisesti sen keskeltä. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu toppari Sari Lapikisto sai mainiota tukea koko linjalta, eikä maalissa pelannut Iisa Korkeila joutunut missään vaiheessa venymään parhaimpaansa. Lapikisto on illasta toiseen joukkueelleen esimerkillinen pelaaja, joka ei jätä yhtään kiveä voiton eteen kääntämättä.

Menot