Urheilu

Harmitus vaihtui huikkaan kuohuvaa

Ensin kulaus pullosta ja loput kilpakumppaneiden niskaan.

Emma Kimiläinen otti palkintokorokkeella ilon irti kakkossijastaan Ahveniston moottoriradan 50-vuotisjuhlakisojen toisena päivänä.

V8 Thunder -luokkaa ajava Kimiläinen joutui lauantaina keskeyttämään kolaroinnin seurauksena. Sunnuntainakaan ei luokan kilpailussa kolareilta vältytty, mutta Kimiläinen pääsi ajamaan maaliin asti ja onnistui nousemaan kolmosruudusta kakkoseksi.

– Tänään meni paljon paremmin kuin eilen. Oli vaikea kisa. Oli tosi liukasta ja auto temppuili ihan miten sattuu. En muista, milloin olisin viimeksi kysynyt, paljonko on vielä aikaa jäljellä. Sitten minulle kerrottiin, paljonko on väliä eteen ja taakse ja sanoin, että ei kun kisakellossa! Niin hartiavoimin sai tehdä töitä, ettei itse vain tehnyt mitään virhettä ja pyörähtänyt tuonne, Kimiläinen päivitteli kisan jälkeen.

Sunnuntain kilpailun voittajaksi nousi kakkosruudusta Jari Nurminen. Eroa Kimiläiseen kertyi lopulta 2,5 sekuntia.

– En olisi parempaan pystynyt, koska Jari meni ihan liian kovaa. En olisi millään pysynyt hänen vauhdissaan, Kimiläinen sanoi.

V8 Thunder -luokan lauantain kilpailu oli värikäs ja tulinen ja eniten syyttelyä oli juuri Kimiläisen ja Nurmisen kolaroinnin jälkimainingeissa. Sunnuntaina äänenpainot olivat jo sopuisampia.

– Emma ajoi kovaa koko kilpailun. Kyllä jouduin ajamaan ihan täysiä alusta loppuun. Hieno kilpailu häneltä, kisan voittaja Nurminen kehaisi.

Nurminen ajoi voittoon keuhkokuumeen kourissa.

– Olin eniten itse huolissani kisan lopusta, kun minulla on pieni keuhkokuume ja hengittäminen on vaikeaa. Ajattelin, että toivottavasti ei mene aivan tukkoon ja joudu löysäämään. Se meni vaikeaksi, mutta pystyin hallitsemaan. Yritin ajaa semmoisen kaulan, että jos tulee vaikeaa, niin pystyn kontrolloimaan tilannetta, Nurminen kertoi.

Kilpailun alkupuolella ajettiin hetki turva-auton takana, kun rataa puhdistettiin kolaroinnin jäljiltä. Turva-auton poistuttua Nurminen pääsi ohittamaan paalulta lähteneen Mattias Lindbergin.

– Kaikki toimi täydellisesti ja tunsin jo lämmittelykierroksella, että auto on hyvä. Ajattelin, että kyllä Mattiaksen täytyy mennä kovaa, jos hän haluaa voittaa. Olin aika varma, että minulla on niin hyvä pito, että pääsen jo lähdöstä kärkeen ja aika lähellä se oli, mutta ei ihan onnistunut. Sitten tuli turva-auto aika nopeasti ja joutui odottamaan vähän aikaa, Nurminen kertasi.

Lauantaina Nurminen arvosteli radan puhdistuksen hitautta, mutta sunnuntaina järjestelyt saivat veteraanikuljettajalta kehut.

– Se meni hienosti. Nyt oli selvästi opittu siitä, mikä eilen meni pieleen. Sanoisin, että perjantaina oli sekasorto, lauantaina opeteltiin ja tänään kaikki on toiminut hienosti, Nurminen kiteytti. HÄSA

Asiasanat