Urheilu

HäSu kovassa seurassa Berliinissä – Joukkue tavoittelee kuudetta mestaruuttaan Champions Cupissa

Hämeenlinnan Sukeltajat on aloittanut uppopallokauden hyvin. Joukkue johtaa SM-sarjaa ja pääsee hallitsevana mestarina seurajoukkueiden MM-turnaukseen. Kuva: terho aalto
Hämeenlinnan Sukeltajat on aloittanut uppopallokauden hyvin. Joukkue johtaa SM-sarjaa ja pääsee hallitsevana mestarina seurajoukkueiden MM-turnaukseen. Kuva: terho aalto

Hämeenlinnan Sukeltajat lukeutuu suosikkeihin viikonvaihteessa Berliinissä pelattavassa seurajoukkueiden MM-turnauksessa, Champions Cupissa. Hämeenlinnalainen uppopalloseura on juhlinut kilpailun voittoa viisi kertaa, mutta edellisestä mestaruudesta on vierähtänyt aikaa jo melkoisesti.

Vuonna 2010 perustetun HäSun edeltäjä, Ahveniston Vesipedot, pääsi nostelemaan mestareiden cupin kannua viimeksi vuonna 2004. Kantahämäläisistä uppopalloseuroista myös Riihimäen Urheilusukeltajat on menestynyt Berliinissä. Joukkue voitti Cupin vuonna 2017.

HäSu voitti 18. Suomen mestaruutensa viime vuonna. Kolme edellistä vuotta mestari oli Riihimäki.

Berliiniin torstaina matkaa kovakuntoinen HäSu. Joukkue on aloittanut hyvin SM-sarjan ja johtaa sitä kahden turnausviikonvaihteen jälkeen.

– Meillä on tänä vuonna kasassa aika kova joukkue, jossa on 15 tasaista pelaajaa. Toivottavasti kaikki pysyvät nyt vain terveenä, toivoo joukkueen kokenut puolustaja Marko Enberg.

Enberg valmentaa HäSua yhdessä Riku Riikosen kanssa. Miehet ovat hyvin selvillä, minkälaista menoa Berliinin altaassa on luvassa.

– Kohtaamme alkulohkossamme tšekkiläisen Budějovicen ja italialaisen FIRS:n joukkueet. Sen jälkeen kyyti kovenee oleellisesti, jos pääsemme neljännesvälieriin, joissa saamme vastaamme joko norjalaisen Molden tai turkkilaisen Egenin, Enberg ennakoi.

Turussa tehokkaana

HäSu viimeisteli turnauskuvioitaan tiistaina Hämeenlinnan uimahallin hyppyaltaassa. Myös SM-sarjan syyskauden peleissä joukkue on painellut jo ihan tosissaan neljän metrin syvyydessä.

Hämeenlinnalaiset voittivat lokakuun alussa Riihimäellä pelatuissa otteluissa viime kevään finaalivastustajansa Riihimäen maalikorein 5–1. Helsinkiläistä Urheilusukeltajia vastaan joukkue ylsi 1–1-tasapeliin.

Marraskuun alun Turun sarjakierroksella HäSu lisäsi kyytiään ja nuiji riksulaiset numeroin 10–3 ja Oulun Vesimiesten ja turkulaisen Saaristomeren Sukeltajien yhdistelmäjoukkueen West Coat UWR:n 28–0.

– SM-sarja on kyllä alkanut todella hyvin. Nyt on hyvä hetki lähteä katsastamaan, mikä on tasomme kansainvälisissä altaissa, Enberg pohtii.

Champions Cupissa on tänä vuonna miesten sarjassa mukana 13 joukkuetta. Naisten sarjassa menestystä tavoittelee 10 maan mestarijoukkuetta. HäSa