Urheilu

HäSun uppopalloilijat neljänsiä mestareiden cupissa Berliinissä

Kuva: Anja Filppula = AF
Kuva: Anja Filppula = AF

Hämeenlinnan Sukeltajien uppopallojoukkue ylsi neljänneksi 13 joukkueen kansainvälisessä Champions Cupissa Berliinissä. HäSu hävisi seurajoukkueiden MM-turnauksen pronssiottelunsa norjalaiselle Molde UVK:lle maalikorein 1–2.

HäSu aloitti Berliinin turnauksen odotetun vahvasti. Alkusarjassa joukkue kukisti tshekkiläisen PFČ Budějovicen 7–0 ja italialaisen FIRS:in 9–0.

Puolivälierissä hämeenlinnalaiset saivat jo venyä oikein tosissaan. Joukkue onnistui punnertamaan neljän metrin syvyydessä vain yhden maalikorin, mutta se riitti voittoon turkkilaisesta Egen yliopiston joukkueesta.

Meno Berliinin altaassa sen kuin vain koveni välierissä. Pronssiotteluun HäSun passitti kolumbialainen Orcas maalein 2–0.

Orcas juhli lopulta myös Cupin voittoa kukistettuaan finaalissa saksalaisen TSV Malschin luvuin 2–0.

HäSu ylsi hyvään turnaukseen, vaikka ei päässytkään mitalipeleihin. Joukkueen toinen valmentaja ja kokenut pelimies Marko Enberg oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Pääsimme mittaamaan tasoamme muun muassa huippujoukkue Orcasia vastaan. Kolumbian mestarit saivat meistä kovan vastuksen, Enberg muistutti.

HäSun parhaita Berliinissä olivat kova venäläisvahvistus Yuri Boyko ja nuori Aku Luukko.

– Yuri oli tehokas hyökkääjä kevään SM-finaalissakin ja samanlainen meno jatkui täällä. Aku puolestaan on uudempaa hyökkääjäkaartiamme, mutta onnistui kansainvälisessä debyytissään hienosti. Pojan liike veden alla on todella vauhdikasta, Enberg kehui. HäSa